Сертификационен курс: Software Product Management – Foundation Level

От 23 до 25 март 2015 г. New Horizons Bulgaria ще проведе първото за България отворено обучение за продуктов мениджмънт за софтуер (Software Product Management) по програмата на International Software Product Management Association (ISPMA), с лектор Ханс-Бернд Китлаус.

Ролята на продуктовия мениджър за софтуер е ключова за успеха на всяка организация, която разработва и продава продукти и услуги, базирани на софтуер.

За кого е курсът?

software product management trainingПрограмата на курс Software Product Management – Foundation Level е ориентирана към нуждите на специалистите, ангажирани с продуктов мениджмънт за софтуерни продукти, включително лицата, с които продуктовият мениджър взаимодейства, на ниво генерален мениджмънт, маркетинг и продажби, проучване и разработка, продукция, обслужване и поддръжка, контрол.

Предварителни изисквания:

От участниците в курс Software Product Management – Foundation Level се очаква да притежават основни познания и опит в управлението или разработката на софтуерни продукти или софтуер в софтуерно-интензивни системи. Препоръчително е да имат минимум 3 години опит в софтуерната индустрия като цяло.

Програма

Програмата на курса е разработена от международен екип от Software Product Management експерти от академичните и бизнес средите, с редактор Ханс-Бернд Китлаус.

Програмата на курс Software Product Management – Foundation Level е с продължителност 3 дни и включва модули:

 1. Introduction and Foundations
  1. Software Product Management Essentials
  2. Software Product Management Framework
 2. Product Strategy
  1. Product Strategy Essentials
  2. Business Aspects
  3. Ecosystem Management
  4. Legal Aspects
 3. Product Planning
  1. Product Requirements Engineering
  2. Release Planning
  3. Roadmapping
  4. Product Life Cycle Management
  5. Impact From Development Methodologies
 4. Strategic Management
 5. Orchestration of the Organization’s Functional Areas
  1. Development
  2. Marketing
  3. Sales and Distribution
  4. Service and Support
  5. The Role of SPM as Orchestrator

Сертификация

Курсът подготвя участниците за сертификационен изпит ISPMA Certified Software Product Manager. Изпитът е под формата на multiple-choice test, който може да бъде положен в последния ден от обучението.

За лектора

hans-bernd-kitlausХанс-Бернд Китлаус е един от основателите нa ISPMA, собственик и CEO на InnoTivum Consulting. Провежда консултантска и преподавателска дейност за софтуерни организации в Европа и Азия, основно в сферата на продуктовия мениджмънт за софтуер (Software product management), SaaS, IT стратегия и управление на бизнес процеси (Business process management). Има над 20 години опит в продуктовия мениджмънт за софтуер. Сертифициран е като ISPMA Software Product Manager, Scrum Product Owner и PRINCE2 Practitioner.

Ханс-Бернд Китлаус е автор на редица статии и книги, сред които: „Software Product Management and Pricing – Key Success Factors for All Software Organizations“ и „Software Product Management and Agile Software Development: Conflicts and Solutions“. Сред клиентите му са компании като: Samsung, IBM, Postbank, Deutsche WertpapierService Bank и др.

Сертификационният курс Software Product Management – Foundation Level ще се проведе от 23 до 25 март 2015 г. Обучението и учебните материали са на английски език.

За повече информация и записване посетете уеб страницата на обучението или потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040, e-mail: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *