Курс: Computer Hacking Forensics Investigator (CHFIv8) с включен ваучер за изпит

От 21 до 25 октомври 2013 г. New Horizons Bulgaria ще проведе сертификационен курс Computer Hacking Forensics Investigator (CHFIv8) с водещ Шон Хана – CISSP, GCIA, GCIH, GSEC, CEH, CHFI, ECSA, LPT, EDRP; CEI, CISM, MCT, CTT+; MCITP (Enterprise Messaging), MCSE+Security.

Разследването на цифрови престъпления е процес, при който се прилагат техники за компютърно разследване и анализ, с цел извличане на доказателства, които да послужат при съдебно разследване, както и провеждане на одити за предотвратяване на бъдещи атаки.

Цифровите доказателства са важни в случаи като: нелоялни служители, компютърни пробиви, кражба на търговски тайни и фирмени документи, кражба или унищожаване на интелектуална собственост, имейл измами, банкрут, притежание на порнография, нарушение на договори, оспорване на уволнения, компрометиране на уеб сайтове и др.

chfi

Следователите на цифрови престъпления могат да използват набор от методи за откриване на данни, които се намират в дадена компютърна система, и за възстановяване на информация от изтрити, криптирани, или повредени файлове.

Програмата Computer Hacking Forensics Investigator е предназначена за организации и компании, които искат да предприемат корективни действия към извършени компютърни престъпления, да съберат доказателства за повдигане на обвинение или възбуждане на съдебен процес чрез електронни улики.

Интерес от наемането и обучението на CHFI специалисти имат финансови и застрахователни институции, правоохранителни органи, военни структури, държавна администрация, компании в сферата на телекомуникации, енергетика, ИТ и др.

CHFI сертификат

CHFI logoСертификатът Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) на EC-Council удостоверява умения за систематично проследяване и идентифициране на следите от компютърни престъпления и злонамерени действия. Той не е обвързан с конкретен производител и се радва на широко приложение и познаваемост.

За придобиване на CHFI сертификация се изисква преминаване на оторизирано 5-дневно обучение за Computer Hacking Forensics Investigator и успешно полагане на изпит EC0 312-49.

Официалният курс Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) на EC-Council предоставя детайлен методологичен подход към компютърните разследвания и доказателствен анализ, като покрива основните сценарии за съдебни разследвания. Курсистите получават ценен практически опит в използването на разнообразни техники и инструменти, необходими за успешното провеждане на разследване на цифрово престъпление, което да доведе до съдебни действия срещу извършителите.

Програмата на CHFI е получила признание от редица правителствени агенции на САЩ, включително United States National Security Agency (NSA), Committee on National Security Systems (CNSS), National Infocomm Competency Framework (NICF) и др.

Програмата на курс CHFI v8 включва 22 модула:

 • Computer Forensics in Today’s World
 • Computer Forensics Investigation Process
 • Searching and Seizing of Computers
 • Digital Evidence
 • First Responder Procedures
 • Computer Forensics Lab
 • Understanding Hard Disks and File Systems
 • Windows Forensics
 • Data Acquisition and Duplication
 • Recovering Deleted Files and Deleted Partitions
 • Forensics Investigation using AccessData FTK
 • Forensics Investigation Using Encase
 • Steganography and Image File Forensics
 • Application Password Crackers
 • Log Capturing and Event Correlation
 • Network Forensics, Investigating Logs and Investigating Network Traffic
 • Investigating Wireless Attacks
 • Investigating Web Attacks
 • Tracking Emails and Investigating Email Crimes
 • Mobile Forensics
 • Investigative Reports
 • Becoming an Expert Witness

За водещия

NHBG Sean Hanna Шон Хана е консултант по информационна сигурност със задълбочена експертиза и богат опит в областта на GRC, дизайн и одит по сигурността, penetration testing, incident handling, управление на риска, тренинги по ИТ сигурност.Сертифициран е като: CISSP, GCIA, GCIH, GSEC, CEH, CHFI, ECSA, LPT, EDRP; CEI, CISM, MCT, CTT+; MCITP (Enterprise Messaging), MCSE+Security

Експертизата му получава международно признание и той става носител на редица престижни награди, сред които EC Council Инструктор по сигурността на годината в безпрецедентни 4 години (2007, 2008, 2010 и 2011). Шон има многобройни участия в конференции и семинари, включително като почетен лектор на Cyber Warfare на InfoSEC 2010, най-голямата конференция за сигурност в Европа.

Аудитория

Програмата на CHFI е ориентирана към представители на правоохранителни и законодателни органи, отбрана и военно дело, банки и застраховане, правителствени агенции, системни администратори, ИТ мениджъри. Предварително изискване към участниците в курса е наличието на няколко години опит в сферата на сигурността. Силно се препоръчва участниците да са преминали сертификационен курс за Certified Ethical Hacker (CEH).

Допълнителна информация за курса:

Пълна програма: Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI)
Дати на провеждане: 21-25 октомври 2013 г.
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria
Цена за един участник: 1995 Евро без ДДС *
* В цената е включено явяване на сертификационния изпит за CHFIv8.

За EC-Council

EC-COUNCILEC-Council е водеща международна организация в областта на обучението по информационна сигурност. Курсовете на EC-Council са незавизисими от конкретен производител на технологии, т.е. те са подходящи за специалисти на Cisco, Microsoft, Linux, IBM.
Към момента курсовете на EC-Council се провеждат в над 60 държави по света, като са обучени над 80,000 и сертифицирани над 45,000 специалисти по информационна сигурност. Програмите на EC-Council са получили одобрение от различни правителствени агенции, като US federal government, US National Security Agency (NSA), US Committee on National Security Systems (CNSS), US Army, ФБР, Microsoft и др.

Измежду организациите в Европа, които използват сертифицирани от EC-Council специалисти, са: HP, IBM, Oracle Corporation, Allianz, UK Ministry of Defense American Express, Deloitte, Fujitsu, KPMG, Motorola, Pricewaterhouse Coopers, Royal Navy, Shell, Vodafone, Police Service of Northern Ireland, Royal Bank of Scotland и др.

През март 2011 г. New Horizons Bulgaria стана единственият за България акредитиран учебен център на EC-Council, провеждащ официални курсове за Certified Ethical Hacker (CEH) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI). и беше отличен от EC-Council като Accredited Training Center Newcomer of the Year.

infoЗа повече информация за предстоящия курс Computer Hacking Forensics Investigator (CHFIv8) потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *