Първите курсове за Етични хакери и Следователи на цифрови престъпления на EC-Council в България

На специална пресконференция днес New Horizons обяви партньорството си с EC-Council – водещата международна организация за разработката на специализирани програми за тренинг и сертификация на специалисти в областта на информационната сигурност и електронния бизнес.

Като акредитиран учебен център на EC-Council (EC-Council Accredited Training Center), New Horizons Bulgaria се присъедини към елитната група от учебни центрове, оторизирани да провеждат официални EC-Council курсове, сред които световноизвестните програми Certified Ethical Hacker (CEH), Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) и Licensed Penetration Tester (LPT).

Защо темата е гореща?
Приходите от престъпления в интернет надминават тези, генерирани от трафик на наркотици, а всеки пети става жертва на кибер атака, съобщи Николай Пенев, Изпълнителен директор на New Horizons Bulgaria. Малко от нас знаят, че интернет е в пъти по-опасно място от известни с висока криминална дейност градове като Ню Йорк и Токио. На всеки 3,5 минути по улиците на Ню Йорк се извършва престъпление. В Токио честотата е 2,5 минути. На всеки 3 СЕКУНДИ в интернет нечия самоличност бива открадната. (Източник: Symantec, 2009) Жертва на атаки стават дори големи компании, инвестирали сериозни средства за сигурността си, като Google, Intel, Symantec. Тревожен е и фактът, че често минава дълго време, преди жертвите да разберат, че са били атакувани.

Wanted by the FBI. Cyber Crime. http://www.fbi.gov

Как изглежда един кибер престъпник?
Вероятно ще ви разочароваме – той е обикновен човек, точно като вашия съсед, който излиза за работа в 8 сутринта и се прибира малко след 6. Това, което го прави различен, е че за него работата е хоби. И за това свое хоби той е  много по-добре оборудван, много по-силно мотивиран и по-добре заплатен от вас.

На какво се дължат пробивите в сигурността?
Светът вече е компютъризиран и работната ни среда ще продължава да става все по-сложна и комплексна. Бизнесът е все по-динамичен и иска да е информиран и свързан по всяко време. Безжичните мрежи, виртуализацията, IP телефонията и масовото използване на социалните мрежи добавят рискове, чиито размери е трудно да си представим. Едновременно с това в България все още има тенденция проблемите на сигурността да се подценяват и да не се инвестират средства за изграждането на подготвени екипи по информационна сигурност.

CEH7 - Engineered by Hackers. Presented by Professionals.

Към каква защита трябва да прибегне бизнесът?
Решението е да имаме обучени експерти, които да мислят по начина, по който мислят хакерите. Това са хора, които познават методите за неоторизирано проникване и могат да тестват системите отвътре, за да установят слабите звена в сигурността и да посочат мерки за тяхното преодоляване.

Защо EC-Council?
The International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) е водеща международна организация в разработката на специализирани програми за тренинг и сертификация на специалисти в областта на информационната сигурност и електронния бизнес. Към момента EC-Council има представителства в над 60 държави по света, които са обучили над 80,000 и сертифицирали над 45,000 специалисти по информационна сигурност.

Екипите от висококвалифицирани специалисти на EC-Council създават програми за информационна сигурност, признати в целия свят и получили одобрение от различни правителствени агенции, като US federal government, National Security Agency (NSA), Committee on National Security Systems (CNSS), US Army, FBI, Microsoft и CERTs (Computer Emergency Response Team) от различни държави. Американският Department of Defense е включил програмата CEH в своята Директива 8570, като едно от изискванията за своите служители по сигурността и поддоставчици (Computer Network Defenders Service Providers (CND-SP)).

CHFI. Computer Hacking Forensics Investigator

Измежду организациите в Европа, които използват сертифицирани от EC-Council специалисти, са: HP, IBM, Oracle Corporation, Allianz, UK Ministry of Defense American Express, Deloitte, Fujitsu, KPMG, Motorola, Pricewaterhouse Coopers, Royal Navy, Shell, Vodafone, Police Service of Northern Ireland, Royal Bank of Scotland и др.

За повече информация: www.eccouncil.org

Курсовете за Certified Ethical Hacker (CEH7) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI), които New Horizons стартира през м. май, са сред най-високо ценените и търсени сертификационни програми на EC-Council.

Защо New Horizons?

New Horizons, Пресконференция БТА, 05.04.2011

New Horizons Bulgaria провежда курсове по информационна сигурност от 2006 г., като за тези години сме доставили обучение за над 180 висококвалифицирани специалисти по информационна сигурност. Това са хора от всички отрасли на българската индустрия, от частния и държавния сектор. В портфолиото по информационна сигурност на New Horizons влизат обучения по Cisco Security, Microsoft Security, CompTIA Security+ и управление на сигурността като CISSP и ISO27001. Курсовете на EC-Council са незавизисими от конкретен производител на технологии, т.е. те са подходящи за специалисти на Cisco, Microsoft, Linux, IBM.

Разширявайки портфолиото си с обученията на EC-Council, учебният център е способен да предостави на организациите пълен набор от умения за ефективно управление и защита на информационните ресурси. Първите  курсове за Certified Ethical Hacker (CEH7) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) вече са планирани за м. май.  Гост-лектор ще бъде Шон Ханна, Лектор на годината за 2010 на EC-Council.


09-13 май – Certified Ethical Hacker (CEH7)

Придобилата световно признание сертификационна програма CEH валидира познанията на даден специалист в областта на мрежовата сигурност и методите на етично хакерство.

16-20 май – Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI)
Сертификатът Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI) удостоверява умения за систематично проследяване и идентифициране на следите от компютърни престъпления и злонамерени действия.

За повече информация:
Tел.:  (02) 4210044, email: office@newhorizons.bg

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *