Курс: Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation – 18-22 февруари 2013г.

Project managementИзлизането на PMBOK® Guide 5th Edition през януари тази година води след себе си актуализация в сертификационния изпит за Project Management Professional (PMP®), в сила от 1 август 2013 г. (Вижте подробен преглед на промените в PMBOK® Guide 5.)

Въпреки предстоящите промени в съдържанието на изпита, изискванията на Project Management Institute® (PMI®) за самото явяване на изпита остават без промяна, а именно: 4 500 часа опит в управлението на проекти и 35 часа формално обучение по управление на проекти.

Ръководителите на проекти, които имат необходимите часове опит и планират да се сертифицират, са изправени пред избор: да изчакат актуализацията на изпита или да мобилизират силите си и да подготвят и явят на по PMBOK® Guide 4. (Вижте PMBOK® Guide 5th Edition: Как ще ме засегнат промените?)

Много от тях биха предпочели втория вариант, тъй като:

1. Подготвителните учебници и примерни тестове за петата версия все още са в процес на разработка, за разлика от тези по версия 4. Системата за подготовка за изпита по PMBOK® Guide 4th Edition е многократно изпробвана и утвърдена. Използването на примерни тестове, които за нея могат да се намерят достатъчно, ще ви бъде много полезно, тъй като с тяхна помощ можете да идентифицирате слабите си области на знания, да се съсредоточите върху тях и да наваксате пропуските.

2. Валидността на PMP®  сертификата не зависи от това, по коя версия на PMBOK® сте се явили на изпит. Вашият сертификат има валидност 3 години и за да го поддържате, не е необходимо да полагате изпит по новата версия. Условие за поддържане на сертификата е в рамките на тригодишния период  да придобиете поне 60 точки за професионално развитие (Professional Development Units – PDUs). Тези точки можете да набавите по редица начини – участие в курсове, конференции, семинари и други.

Ако сте избрали сертификация преди 1 август 2013 г., имате възможност през февруари да се включите в петдневния, оторизиран курс на PMI за Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation.

Курсът ще ви преведе през целия процес от създаването на един проект, през управлението и изпълнението му до предаването на крайния продукт. Учебната програма е разработенa за хора, чиято роля е изпълнението на задачи, свързани с проекта, или самото управление на проекта. Курсът е подходящ за всеки, който иска да увеличи уменията си в сферата на управление на проекти, търси професионално развитие в тази насока и има за цел да се яви на сертификационния изпит до 31 юли 2013 г.

Участниците в курс Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation получават:

  • Електронен учебник Project Management Professional (PMP) Certification с възможност за хартиено копие;
  • Книга Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) на български език;
  • 35 PDU (professional development units);
  • Сертификат за завършено обучение.

Допълнителна информация:
Пълна програма на курса: Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation
Дати: 18 – 22 февруари 2013 г.
Водещ: PMP® Certified
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria

За повече информация и записване потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *