First Look: Certified Ethical Hacker (CEHv7) – 28 септември 2011 г., Уейн Бърк

Окрийте уязвимостите в системата си, преди друг да го е направил. Не пропускайте 3-часовия безплатен онлайн тренинг с един от водещите експерти по информационна сигурност – Уейн Бърк.

На 28 септември 2011 г. Уейн Бърк ще проведе безплатна онлайн тренинг сесия по програмата на EC-Council за етични хакери CEHv7 (Certified Ethical Hacker version 7).

Certified Ethical Hacker (CEHv7) на EC-Council е най-развитата програма за етично хакерство в света, официално приобщена към програмите на обучение към Департамента на отбраната на САЩ.
CEH v7 има за цел да удостовери знанията и уменията на ИТ специалисти, полицаи, одитори, професионалисти по информационна сигурност, администратори на уеб страници, както и на всеки, който се интересува от информационната сигурност на мрежовата инфраструктура. С пълната програма на курса можете да се запознаете тук: NHBG_CEH7_Syllabus (pdf).

По време на предаваната на живо онлайн тренинг сесия Уейн Бърк ще представи следните модули от програмата на CEHv7:

Модул 2: Footprinting & Reconnaissance
Модул 5: System Hacking

Съдържание на тренинга:

Модул Footprinting & Reconnaissance разглежда типовете рискове за информационната сигурност и дава задълбочено разбиране на начините, по които хакерите се свързват с набелязаната мрежа (организация, банка или произволна институция) и събират необходимите им данни (footprinting).

Включени теми: намиране на вътрешни URL адреси; проникване в сайтове – публични или с ограничен достъп; събиране на информация; Google hacking методи; footprinting техники като WHOIS, DNS, network, email footprinting; начини за противодействие и методология за penetration testing.

Модул System Hacking
акцентира върху ключови методи за атакуване на системите, сред които кракване на пароли (техники като man in the middle, replay attack, automated cracking, steganography) – и различни хакерски инструменти, като keyloggers и spyware.

За Уейн Бърк

Опитът на Уейн Бърк обхваща тестове на сигурността, одити, цифрови разследвания, сигурност и дизайн на инфраструктурата. Сертифициран е като: MCT, MCSE, Cisco, Network+, CIW, CEH, ECSA/LPT, CHFI, CPTS, CPTE.
Уейн и неговият екип са провеждали оценки на сигурността, тестове за проникване и обучения по поръчка за много международни компании и правителствени агенции в САЩ, Европа и Азия, сред които: EPA, FAA, Американските военновъздушни сили, флот и морски пехотинци, ФБР, НАТО, Европол, Министерство на отбраната на Великобритания и Холандия.

За регистрация:
Дата: 28 септември, сряда
Час: 16:00-19:00 ч.

Допълнителна информация:
Начин на провеждане: Учебната сесия ще бъде проведена онлайн, в реално време.
Език:
Английски
Условия за участие
: Учебната сесия е безплатна. Изисква се предварителна регистрация.
Сертификат: Участниците НЕ получават сертификат за завършен тренинг, тъй като представените модули покриват само част от програмата на курс Certified Ethical Hacking v7.

New Horizons Bulgaria е единственият за България акредитиран учебен център на EC-Council. През месец май New Horizons Bulgaria проведе първите за страната официални EC-Council курсове за Certified Ethical Hacker (CEHv7) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI), както и Отворения ден на етичното хакерство – Hack the Hackers.

През м. септември 2011 г. New Horizons Bulgaria беше отличен от EC-Council за Accredited Training Center Newcomer of the Year 2011 за Европа.

На 17 октомври New Horizons стартира втория за България курс за Certified Ethical Hacker v7 с включен ваучер за изпит.
Водещ ще бъде Шон Ханна, който преди броени дни беше отличен от EC-Council за Инструктор на годината за 2011 г. Това е четвърта година, в която Шон взима престижната международна награда (EC-council Instructor of the Year 2007, 2008, 2010 & 2011).

За EC-Council

EC-Council е водеща международна организация в областта на обучението по информационна сигурност. Към момента курсовете на EC-Council се провеждат в над 60 държави по света, като са обучени над 80,000 и сертифицирани над 45,000 специалисти по информационна сигурност. Програмите на EC-Council са получили одобрение от различни правителствени агенции, като US federal government, US National Security Agency (NSA), US Committee on National Security Systems (CNSS), US Army, ФБР, Microsoft и др.

* * *
Това събитие е отминало. За информация относно програмите на EC-Council потърсете наш консултант на тел.: (02) 4210044, email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    2 Коментари

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *