Как да създадете анкета с попълване на check-box в Word

Ще Ви покажем как да създадете анкета в Word с попълване на check box-ове (кутийка за отметка).

За целта трябва да сте създали текстовото съдържание на Вашата анкета.

За добавянето на check box-ове e необходимо tab-ът Developer /Разработчик/ да бъде видим в лентата с инструменти.

Позиционирате мишката върху произволен таб от лентата с инструменти. С десен клик с мишката и избирате от падащото меню Customize the Ribbon. В отворения прозорец в десния панел с табове, поставяте отметка на Developer и потвърждавате с Ок.

Следващата ни стъпка е да изберем мястото за поставяне на check box-а. Позиционирате курсора на мишката на желаната позиция. От видимия вече tab Developer – > група Controls – > избирате бутона “Check Box Content Control”.

При клик с мишката върху него се появява отметка, която по подразбиране е във вид на хикс. Ако желаете отметката да бъде с друг символ или да направите допълнителни настройки към въведения check box, от група Controls избирате бутонa Properties.

В него може да прилагате:

  • Име на бокса;
  • Да присвоявате тагове за намиране;
  • Да избирате стил на форматиране;
  • Да забраните да бъде изтриван и/или редактиран;
  • Да променяте символа за отметка.

В нашия случай ще премахнем ограждащия бокс, който се визуализира с трите точици от ляво, като от падащото меню на Show As изберем None. Ще поставим отметка да не бъде изтриван и ще променим отметката да бъде с тикче, чрез бутона Change на полето Checked Symbol.

В отворения прозорец от падащото меню на Font -> Segoe UI Symbol , а от Subset -> Miscellaneous Symbols намираме символа с тикче и потвърждаваме с ок.

За улеснение може да копираме вече създадения check box и на останалите желани позици, чрез бързите клавишни комбинации “Ctr + C” и да го поставим чрез “Ctr + V”.

Гергана Копанарова

Този материал е направен за Вас от Гергана Копанарова, инструктор по Microsoft Office в New Horizons Bulgaria. Гергана притежава висока експертиза в продуктите на Microsoft Office, които е използвала както в своята работа, така и при консултиране на клиенти за решаване на специфични казуси. За 2018 година получава световно отличие – TOP 25 Application Instructors на New Horizons Computer Learning Centers. Вижте обученията по Microsoft Word в New Horizons тук – bg.newhorizons.bg/курсове-и-сертификати/microsoft-office/word

Прочете още: КАК ДА СЛОЖИМ АВТОМАТИЧНО ПОПЪЛВАЩИ СЕ ПОЛЕТА В MICROSOFT WORD 2010/2007

За още по-ефективна работа с Word разгледайте и предлаганите от нас курсове с приложението.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *