Веселин Георгиев: Множеството промени и подобрения затвърждават SharePoint като стабилна и печеливша платформа

След като поговорихме с Божил Божилов относно нововъведенията в Microsoft SharePoint 2013 идва време да ви представим мнението и на друг наш инструктор – Веселин Георгиев.

veselin_georgievВеселин е сертифициран Microsoft инструктор /MCT/ и има богат опит в разработването на SharePoint решения. Бил е лектор на редица технически конференции и е провеждал курсове в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.  През месец април предстои да бъде лектор на обучение 55042 SharePoint 2013 Business Intelligence в учебен център New Horizons Bulgaria.

Здравей, Веселин,

  1. Би ли ни разказал малко повече за себе си и за опита ти със MS SharePoint.Казвам се Веселин Георгиев, сертифициран Microsoft инструктор и SharePoint разработчик и архитект в Abilitics. Повече от 4 години трупам опит в проектирането, разработката, внедряването и поддръжката на custom SharePoint решения в различни индустрии – телекомуникационна, финансова, авиационна и др. Работата ми е свързана с Business Process Automation, Web Content Management, Publishing Sites, Enterprise Search, практически SharePoint обучения. Презентирал съм на технологични конференции, потребителски групи, участвал съм като лектор на курсове в Софийски университет и като съавтор в книга за програмиране за начинаещи.
  2. През месец април ти предстои да водиш курс 55042 SharePoint 2013 Business Intelligence. В тази връзка какви са новите Business Intelligence услуги, които Microsoft въвежда в SharePoint 2013.Архитектурата и моделът остават същите, но има множество подобрения и разширения навсякъде – в BI Center, новият PowerPivot, Excel Services са с много нови функционалности (например Power View) и позволяват по-лесно и бързо създаване на репорти и разрези на данни, поддръжка на мобилни устройства, Power BI for Office 365 и други.
  3. Коя е любимата ти функционалност в SharePoint 2013 и защо?Може би Search, защото е още по-мощен и гъвкав. Също така по-богатите възможности за публични Publishing портали, създаването на Apps и промяната на модела на разработка, отварянето към разработчици, които нямат опит с SharePoint, създаването на Office Store, SharePoint Online, Office 365… Не можем да се ограничим само до една функционалност, множеството промени и подобрения затвърждават SharePoint като стабилна и печеливша платформа с на практика неограничени възможности за създаване на стойност за бизнеса.
  4. Би ли ни разказал повече за предстоящия курс 55042 SharePoint 2013 Business Intelligence – към кого е насочен и какви знания дава?Курсът 55042 SharePoint 2013 Business Intelligence е с практическа насоченост и е предназначен за широка аудитория – BI разработчици, power users, IT специалисти, т.е. всички, които имат допир с Business Intelligence компонентите и услугите в SharePoint 2013. Считам, че е практически, тъй като запознава курсистите с всички BI компоненти, всеки модул е подкрепен с демонстрации и упражнения, в реални сценарии и данни. Модулите са самостоятелни и позволяват наблягане на една или друга тема. Представят се Excel Services, които са широко използвани, PerformancePoint Services, Business Connectivity Services, Business Intelligence Center, Power View, на достъпен език и това прави курса много полезен.

sharepoint-bar

Ето и повече информация за курса, който Веселин ще проведе през април:

55042 SharePoint 2013 Business Intelligence
Програма на курса: 55042 SharePoint 2013 Business Intelligence
Дати: 14 – 17 април 2014 г.
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria
Цена за един участник: 625 евро без ДДС

За повече информация и записване потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *