Семинар: Бизнес анализ и управление на изискванията – ключът към успешните проекти

Семинарът на New Horizons ще ви помогне да откриете правилните въпроси и важните умения за успешния бизнес анализ, като ще насочи вниманието ви към проблемните ситуации и добрите практики за справяне с тях. Водещ ще бъде Костадин Купенов, експерт с над 14 години опит в бизнес и системен анализ, Requirements Management и управление на проекти.

business analysisОгромна част от проектите в глобален мащаб се провалят по три причини: 1) драстичен недостиг на пари, 2) рязко разминаване във времето за изпълнение и 3) съществени различия в обхвата.
Това коренно разминаване на резултата с първоначално заложеното в проекта в много случаи се дължи на липсата на точни и конкретни изисквания, които да са правилно събрани, документирани, анализирани и комуникирани между всички заинтересовани страни.

Без правилно управление на изискванията бизнес анализаторите и ръководителите на проекти не са в състояние да отговорят на очакванията на клиентите и да посрещнат нуждите им.

Съдържание на семинара

Целта на този семинар е да ви помогне да намерите отговор на важни въпроси като:

  • Защо управлението на изискванията е толкова критично за успеха на проекта?
  • Кои са правилните въпроси, за да разберем нуждите на клиента?
  • Как да разберем кое е в обхвата и кое не е в проекта?
  • 5-те въпроса „ЗАЩО“ на бизнес анализа.
  • Какво правим, когато:
    • клиентът „не знае какво иска“;
    • клиентът поръчва ERP, а всъщност има нужда от Excel;
    • клиентът се затруднява да обясни нуждите си?
  • Какви умения са необходими, за да сме успешни като анализатори?
  • Какво се случва, когато анализът не сработва?
  • Какво не трябва да прави анализаторът?

Аудитория

Семинарът „Бизнес анализ и управление на изискванията – ключ към успешните проекти“ ще бъде полезен на директори, мениджъри, бизнес анализатори, системни анализатори, ръководители на проекти, софтуерни архитекти, технически мениджъри, консултанти, както и на всеки, който иска да разбере повече за реалната стойност, която бизнес анализът носи на организациите.

За водещия

Kostadin-KupenovКостадин Купенов е един от основателите на IIBA Bulgaria – българският клон на Международния Институт по Бизнес Анализ (International Institute of Business Analysis) – и негов председател до м. май 2013 г. Има над 14 години опит в бизнес и системен анализ, Requirements Management, управление на проекти, разработка на софтуер и др. Получава възможността да наложи една нова професия, да изтъкне всичките й предимства при вземане на управленски решения. Стремежът му е да въвежда нови, модерни практики, с които работи световният бизнес. Преминал е професионално обучение и притежава практически опит с ITIL®, BPMN, Logical Data Modeling, ISO 9001:2000, сертфициран PMP® към Project Management Institute®.

Костадин Купенов провежда обучения по бизнес анализ и управление на проекти (Project Management Professional) към New Horizons Bulgaria.

Интервю: Бизнес анализът е експертна дейност, без която не функционира нито един успешен проект

Време и място на провеждане

Дата: 19 юни 2013 г., сряда
Час: 18:30-20:00
Адрес: Интерпред, блок А, етаж 6, бул. “Драган Цанков” № 36, София

Условия за участие

Семинарът е безплатен, но изисква регистрация.

Важно! Поради големия интерес и запълване на предварително обявените места, семинарът ще се излъчва в реално време в съседна зала. След края на лекцията всички участници ще могат да разговарят лично с водещия и да зададат въпросите си.
Ако желаете да се регистрирате, моля, попълнете регистрационната форма по-долу.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *