Курс: Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation (PMBOK® 5)

На 08 юли 2013 г. в New Horizons Bulgaria започва първият курс за PMP® Certification Preparation по PMBOK® Guide 5th Edition.
Съдържанието на курса е разработено в съответствие с публикуваната през януари 2013 г. нова версия на PMBOK® Guide и отразява промените в сертификационния изпит за PMP® на Project Management Institute, които влизат в сила от 1 август 2013 г.
(Вижте промените в PMBOK® Guide 5.)

pmp training pmbok 5Управлението на проекти е от критично значение за успеха на всяка организация. Проучвания показват, че 74% от всички проекти срещат пречки, не успяват да влязат в рамките на бюджета или в зададените срокове, а 28% от тях се провалят изцяло.

Ръководителите на проекти са изправени пред непрекъснат натиск в посока намаляване на разходите, скъсяване на сроковете и предоставяне на по-високо качество.

Обучението по управление на проекти носи значителни подобрения в ключови области като: удовлетворение на заинтересованите страни (29% подобрение), планиране на времето (27%), намаляване броя на неуспешните проекти (26%), спазване рамките на бюджета (25%), събиране на изискванията (25%), качество (25%), продуктивност (25%), време за излизане на пазара (24%).

PMPСертификатът Project Management Professional (PMP®) на PMI® има международна валидност и е широко разпознаваем в България. Той удостоверява знания и умения за ръководене на проекти и звена, изпълняващи проекти. PMP® сертификатът доказва, че кандидатът умее да завършва проекти в срок и да доставя заложените резултати, вземайки в предвид ограниченията на работния график, бюджет и ресурси. Tърсен e в редица индустрии (строителство, фармацевтика, ИТ, производство, телекомуникации и др.) и дава достъп до голяма и престижна общност от сертифицирани специалисти в областта на управление на проекти.

Изискванията на Project Management Institute® (PMI®) за явяване на изпита за Project Management Professional (PMP®) са както следва:

  • 35 часа планирано и структурирано обучение за управление на проекти, което можете да получите в New Horizons Bulgaria
  • Диплома за завършено средно образование или еквивалент + минимум 60 месеца доказуем опит в управлението на проекти, от които минимум 7500 часа управление на проекти
    или
  • Диплома за завършено висше образование или еквивалент + минимум 36 месеца доказуем опит в управлението на проекти, от които минимум 4500 часа управление на проекти.

Петдневният, оторизиран курс на PMI® за Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation ще преведе участниците през целия процес от създаването на един проект, през управлението и изпълнението му, до предаването на крайния продукт. Ще бъдат представени дефинираните в новата версия на PMBOK® десет oбласти на знания (Knowledge Areas) и 47 процеса за управление на проекти.

Аудитория
Учебната програма на курс Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation е разработенa за хора, чиято роля е изпълнението на задачи, свързани с проекта, или самото управление на проекта. Целева аудитория са ръководители на проекти, които управляват и насочват екипи от професионалисти, събрани от различни отдели в организацията, с цел доставяне на договорените резултати в срок, имайки в предвид ограниченията на работния график, бюджет и ресурси.

За водещия:

Kostadin-KupenovКостадин Купенов е Head of Business Analysis в Мобилтел ЕАД. Сертифициран Project Management Professional с над 13 години професионален опит в управление на проекти, бизнес анализи, Requirements Management, разработка на софтуер и др. Професионално обучение и практически опит с ITIL, BPMN, Logical Data Modeling, ISO 9001:2000.

Допълнителна информация за курса:
Програма на курса: Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation
Дати: 08 – 12 юли 2013 г.
Водещ: Костадин Купенов, PMP
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria
Цена за един участник: 750 евро без ДДС

Участниците в курс Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation получават:

  • Учебник PMP® Certification Preparation;
  • Книга Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide 4th Edition) на български език;
  • 35 PDU (professional development units);
  • Сертификат за завършено обучение.

За повече информация и записване потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *