First Look: Certified Secure Computer User (CSCU)

Не пропускайте уебинара на EC-Council за най-популярните техники, които хакерите използват, за да манипулират служителите Ви и да получат достъп до поверителна информация.

Един от най-честите въпроси, които журналистите задават на нашите инструктори по информационна сигурност е: „Какви са кибер заплахите за крайния потребител и как може да се предпази от тях?“.

Въпросът е от критична важност и е тревожен фактът, че много управители и мениджъри живеят така, сякаш той не съществува или не ги засяга.

cscu„Най-сериозната заплаха за сигурността са самите хора и разбирането на мениджмънта на почти всички организации, че проблемите, свързани със сигурността на информацията са работа на ИТ експертите.“
– Борис Гончаров, CEH, CEI, CISSP, ISSMP, CISO.

Можете да похарчите цяло състояние за техника и услуги, и сигурността на мрежата ви да бъде все така уязвима пред изтърканите похвати на манипулацията.” – Кевин Митник

Необучените служители са най-слабото звено в системите за сигурност. Ако сте управител, бизнес мениджър или ръководител на отдел, независимо от сферата, в която работите, има два въпроса, които трябва да си зададете:

  • В състояние ли са служителите Ви да идентифицират ежедневните заплахи за сигурността на информацията?
  • Имат ли пълномощия да предприемат проактивни действия срещу тези заплахи?

Грижата за сигурността на информацията е отговорност на всеки един човек в организацията, независимо от неговата роля. Всеки служител трябва да бъде запознат с кибер заплахите и да бъде подготвен да предприемe стъпки, чрез които да защити себе си и организацията си. Ако Вие, като ръководител, нямате време да обърнете внимание на по-горните въпроси, можете да бъдете сигурни, че някой друг ще го направи вместо вас.

На 25 март един от топ инструкторите на EC-Council ще проведе безплатен уебинар за най-популярните техники, които хакерите използват, за да манипулират служителите Ви и да получат достъп до поверителна информация.

Уебинарът First Look: Certified Secure Computer User е част от курса на EC-Council Certified Secure Computer User (CSCU) – най-развитата програма за увеличаване информираността на крайните потребители за заплахите за информационната сигурност.

CSCUCertified Secure Computer User (CSCU) на EC-Council има за цел да даде на всеки един служител необходимите знания и умения да предпазва информационните активи на своята организация. След обучението Вашите служители ще разбират множество заплахи за сигурността на компютрите и мрежите, като кражба на идентичност, измама с кредитни карти, фишинг атаки при онлайн банкиране, вируси и задни вратички (backdoors), имейл измами, загуба на конфиденциална информация, хакерски атаки и социално инженерство. Тези знания ще им помогнат да предприемат необходимите действия, за да бъдат по-малко изложени на подобни рискове.

Уебинарът First Look: Certified Secure Computer User (CSCU) ще бъде полезен на Вас, като ръководител, както и на всеки един служител във Вашата организация.

За водещия:

Уейн Бърк
CHFI, ECSA/LPT, CEH, Certified EC-Council Instructor (CEI)
Уейн Бърк има дългогодишен опит в сферата на информационната сигурност, обхващащ тестове на сигурността, одити, цифрови разследвания, сигурност и дизайн на инфраструктурата и др.Уейн и екипът му са провеждали оценки на сигурността, тестове за проникване и обучения по поръчка за много международни компании и правителствени агенции в САЩ, Европа и Азия, сред които: EPA, FAA, Американските военновъздушни сили, флот и морски пехотинци, ФБР, НАТО, Европол, Министерство на отбраната на Великобритания и Холандия.

Информация за регистрация:
Дата: 25 март 2013 г., понеделник
Час: 16:00 – 17:30 ч.
Линк за регистрация: https://www2.gotomeeting.com/register/376565466

Допълнителна информация:
Начин на провеждане: Уебинарът ще бъде проведен онлайн, в реално време.
Език: Английски
Условия за участие: Уебинарът е безплатен. Изисква се предварителна регистрация.
Сертификат: Участниците не получават сертификат за завършено обучение, тъй като уебинарът покрива само част от програмата на курс Certified Secure Computer User (CSCU).

За EC-Council

EC-Council е водеща международна организация в областта на обучението по информационна сигурност. Към момента курсовете на EC-Council се провеждат в над 60 държави по света, като са обучени над 80,000 и сертифицирани над 45,000 специалисти по информационна сигурност. Програмите на EC-Council са получили одобрение от различни правителствени агенции, като US federal government, US National Security Agency (NSA), US Committee on National Security Systems (CNSS), US Army, ФБР, Microsoft и др.

New Horizons Bulgaria е единственият за България акредитиран учебен център на EC-Council, отличен за Accredited Training Center Newcomer of the Year 2011 за Европа. New Horizons Bulgaria провежда единствените за страната официални EC-Council курсове за Certified Ethical Hacker (CEHv7) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI).
Следващият курс за Certified Ethical Hacker (CEH) ще бъде проведен от 1 до 5 април 2013 г., с водещ Борис Гончаров, CEH, CEI, CISSP, ISSMP, CISO.

Не пропускайте First Look: Certified Secure Computer User (CSCU). Регистрирайте се и запазете в календара си 25 март, 16:00 – 17:30 ч.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *