Курс: Certified Ethical Hacker с включен ваучер за изпит – 1-5 април 2013 г.

Обучен да мисли и действа като хакер, CEH е най-мощното професионално оръжие срещу заплахите за информационните системи на организацията.

От 1 до 5 април 2013 г. New Horizons Bulgaria ще проведе обучение по програмата на EC-Council за сертифициран етичен хакер (CEH), с водещ Борис Гончаров – CEH, CEI, CISSP, ISSMP, CISO.

Certified Ethical Hacker (CEHv7) на EC-Council е най-развитата програма за етично хакерство в света, официално приобщена към програмите на обучение към Департамента на отбраната на САЩ. Обучението дава холистичен подход към сигурността, като покрива множество различни технологии и платформи. То потопява курсистите в интерактивна среда, в която ще разберат как да сканират, тестват, атакуват и защитават собствените им системи. Богатата лабораторна среда им дава задълбочено познание и практически опит с важните за сигурността системи.

Програмата на CEHv7 е резултат на години труд на хакери и специалисти по сигурността. Хиляди часове са прекарани в проучване на последните тенденции и техники в света на кибер престъпленията.

CEH v7 има за цел да удостовери знанията и уменията на ИТ специалисти, полицаи, одитори, професионалисти по информационна сигурност, администратори на уеб страници, както и на всеки, който се интересува от сигурността на мрежовата инфраструктура.

Най-добрата защита е атаката. Ако искате да попречите на хакерите да проникнат в мрежата ви, първо трябва да проникнете в умовете им.

Философия, базирана върху атаката

Обичайно хората, на които е поверена сигурността на организацията, никога не са виждали как работят престъпниците и не осъзнават размера на съществуващите рискове.
Етичният хакер е професионалист, който знае как да открива слабите места и уязвимостите на системата и умее да използва същите инструменти, с които си служат хакерите. Certified Ethical Hacker е обучен да мисли и действа като хакер, за да предотвратява бъдещи атаки.

Програмата на Certified Ethical Hacker version 7:

  • Курсът за CEHv7 е с напълно актуално съдържание и силен фокус върху реалните, „живи“ технологии.
  • Общата продължителност на обучението е 40 учебни часа, като 80% от времето преминава в работа по лабове. Вместо часове наред гледане на слайдове и техники, курсистите реално използват туловете и сами осъществяват атаки.
  • Програмата е фокусирана не само върху атаките, но и върху контрамерките за тяхното предотвратяване.
  • За пръв път е включен цял модул за Penetration Testing, обхващащ изискванията, инструментите и част от методологията за тествате сигурността на мрежата.

Учебните материали съдържат DVD комплект (над 20 GB) с включени:

  • Над 1000 широко използвани hacking § security tools, като всички са ъпдейтнати до последните им версии;
  • 1000 минути видео демо на различни хакер атаки – позволява на курсистите да продължат да учат и след края на курса;
  • White papers и референции.

Програмата на курса обхваща следните модули:
Module 01: Introduction to Ethical Hacking
Module 02: Footprinting and Reconnaissance
Module 03: Scanning Networks
Module 04: Enumeration
Module 05: System Hacking
Module 06: Trojans and Backdoors
Module 07: Viruses and Worms
Module 08: Sniffers
Module 09: Social Engineering
Module 10: Denial of Service
Module 11: Session Hijacking
Module 12: Hacking Webservers
Module 13: Hacking Web Applications
Module 14: SQL Injection
Module 15: Hacking Wireless Networks
Module 16: Evading IDS, Firewalls, and Honeypots
Module 17: Buffer Overflow
Module 18: Cryptography
Module 19: Penetration Testing

За водещия

Boris GoncharovБорис Гончаров (CISSP, ISSMP, CISO, CEH, CEI) е директор Информационна сигурност и информационни технологии в Г4С Секюър Сълушънс и инструктор по информационна сигурност в New Horizons Bulgaria. Лектор е на редица водещи конференции по информационна сигурност, сред които: I-4 Berlin, Infosecurity Europe, Infosecurity Russia, European Data Centre Dialogue и др.

За EC-Council

EC-Council (The International Council of E-Commerce Consultants) е водеща международна организация в разработката на специализирани програми за тренинг и сертификация на специалисти в областта на информационната сигурност и електронния бизнес (CEH, CHFI, LPT, др.). Програмите на EC-Council са получили одобрение от различни правителствени агенции, като US federal government, National Security Agency (NSA), Committee on National Security Systems (CNSS), US Army, FBI, Microsoft и CERTs (Computer Emergency Response Team) от различни държави. Американският Department of Defense е включил програмата CEH в своята Директива 8570, като едно от изискванията за своите служители по сигурността и поддоставчици.
Измежду организациите в Европа, които използват сертифицирани от EC-Council специалисти, са: HP, IBM, Oracle Corporation, Allianz, UK Ministry of Defense American Express, Deloitte, Fujitsu, KPMG, Motorola, Pricewaterhouse Coopers, Royal Navy, Shell, Vodafone, Police Service of Northern Ireland, Royal Bank of Scotland и др.

През март 2011 г. New Horizons Bulgaria стана единственият за България акредитиран учебен център на EC-Council и беше отличен от EC-Council като Accredited Training Center Newcomer of the Year.

Допълнителна информация за курса:
Пълна програма: Certified Ethical Hacker (CEH)
Дати на провеждане: 1-5 април 2013 г.
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria
Цена за един участник: 1995 Евро без ДДС *
* В цената е включено явяване на сертификационния изпит за CEHv7.

За повече информация и записване потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *