Как да форматираме картинки в Outlook?

Microsoft Outlook ни дава много възможности да създадем оригинален, отличаващ се имейл. В по-ранен пост показахме как можем да добавим картинка в подписа или да зададем фон на целия имейл. Това обаче са само малка част от нещата, които можем да направим.

Тъй като продължаваме да сме на зимна празнична вълна, нека оставим синия фон на имейла и добавим към него няколко снежинки за красота. Картинките, които използвам по-долу, са от безплатен Outlook темплейт в сайта Microsoft Office.

Копираме снежинките, които са отделна картинка, и с Paste ги вмъкваме в имейла:

Тъй като вмъкнатите снежинки имат бял фон, който контрастира с поставения от нас светло син фон, премахваме фона от контекстуалното меню Picture Tools => Remove background:

При внимателна работа, получаваме следния резултат:

За да изглеждат снежинките по-ефирни, с допълнителните инструменти в Picture Tools променяме цвета и яркостта им. След това ги завъртаме с помощта на специалното зелено балонче (handle), което се появява, когато картинката е селектирана.За да можем да виждаме снежинките като фон и като елемент на фона, с десен бутон от Wrap text избираме Behind text. След това ги преместваме така, както ни допада:Можем допълнително да копираме изображението, да променим цветовите настройки и размера, така че да има още снежинки в темплейта:

Лесно е, нали? 🙂  В статията „Как да изпращаме писма с коледен темплейт в Outlook?“ вече ви разказахме и как можете да запазите писмото като темплейт и да го изпращате до различни получатели.
Още интересни неща за Microsoft Outlook можете да научите в курсовете на New Horizons.

Iliyana DimitrovaИлияна Димитрова е инструктор в учебен център New Horizons Bulgaria. Тя провежда курсове за начинаещи и напреднали за Microsoft Office Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Adobe Photoshop и др.

Други публикации от Илияна Димитрова

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *