New Horizons участва в първата Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за Югоизточна Европа

Nikolay Penev at bTVНиколай Пенев и Шон Хана бяха сред презентаторите на започналата вчера в София първа Регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от ЮгоизточнаЕвропа. (Вж. интервю с Николай Пенев за bTV новините)

Организатори на събитието са Министерството на вътрешните работи – сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” към ГДБОП и Международната академия за обучение по киберразследвания. Конференцията е под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Форумът срещна представители на водещи информационни и комуникационни компании, финансови организации и неправителствения сектор с ръководни служители на правоохранителните органи на държавите от Югоизточна Европа, Русия, САЩ и Украйна, работещи по противодействие на киберпрестъпността. Във форума взеха участие официални делегации на американските тайни служби и ФБР, сред наблюдателие бяха представители на Европол, Интерпол, SECI центъра, Европейската комисия и Съвета на Европа.

Само за САЩ през последните 5 години загубите от киберпрестъпления са нараснали от милиони до стотици милиарди долара. Проучване на Ponemon Institute  от 2010 г. показва, че средните годишни загуби за организация – жертва на кибератака, варират от $1 млн. до $52 млн. (Изт.: www.fbi.gov, април 2011)

Sean Hanna

Шон Хана

Киберзаплахите са реални и постоянни, подчерта Шон Хана по време на презентацията „Къде е възвръщаемостта на инвестицията (ROI) от обучението на служителите в хакерство?“. Докато правителственият и военният сектор се пробуждат за тези заплахи и се опитват да увеличат ресурсите си за противодействие на киберпрестъпленията, същото – но с по-бързи темпове – прави и частният сектор, в лицето на банкови и финансови институции, телекоми, международни корпорации, местен бизнес. Това създава безпрецедентно търсене на квалифирани кадри.

В състояние ли е публичният сектор да се състезава пряко за талантите, от които има нужда? Наемането на експерти по информационна сигурност изисква значителни финансови ресурси. По-ефективният и реалистичен подход е инвестицията в обучение и развитие на собствените кадри.

US DoD ApprovedПрограмата Certified Ethical Hacker на EC-Council е официално приобщена към програмите на обучение към Департамента на отбраната на САЩ (United States Department of Defense). CEH сертификацията валидира знанията на на полицаи, одитори, професионалисти по сигурността, администратори на уеб страници и всеки, който се интересува от целостта на мрежовата
инфраструктура.

Шон Хана е в България за втори път тази година по покана на New Horizons Bulgaria, за да обучи представители на водещи компании по програмите на EC-Council за Certified Ethical Hacker (CEH) и Computer Hacking Forensics Investigator (CHFI). Следващият курс за Certified Ethical Hacker ще бъде проведен от 5 до 9 март 2012 г.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *