Надежда Дюлгерова: Защо реших да уча Excel и избрах обучение с ментор?

Надежда Дюлгерова

Надя е от курсистите, за които всеки инструктор може само да мечтае. Усмихната, позитивна, целеустремена, с ясна представа защо се обучава и какво иска да постигне.
Въпреки многото си ангажименти и графика, към който стриктно се придържа, тя с радост отдели време, за да отговори на нашите въпроси.

Здравей, Надя. Разкажи ни нещо повече за себе си: къде работиш, какъв професионален опит имаш?
От средата на 2008 г. работя в Джонсън Контролс Електроникс България ЕООД. Позицията, която заемам, е Coordinator Engineering Data. Ежедневните ми задължения са свързани както с поддържане актуалността на информацията в инженерната база данни, така и с изготвянето на множество разнообразни отчети и справки. Хората, с които работя, очакват от мен голяма прецизност. Затова винаги се стремя да им предоставям максимално подробна, точна и надеждна информация.

На какво обучение си в момента в Ню Хърайзънс?
В момента посещавам курс по Excel 2007. Обучението ми е индивидуално, по системата Mentored Learning.

Как стигна до решението да започнеш това обучение?
Спокойно мога да кажа, че работният ми ден започва и завършва с моите добри приятели Excel и Access. Въпреки това досега не съм посещавала обучение нито за Excel, нито за Access. Както много често се случва, човек се самообучава – или като чете книги, или в процеса на работата си, по пътя на пробата и грешката. Прецених, че е крайно време да посетя Excel тренинг, за да овладея тънкостите и да оптимизирам изпълнението на ежедневните си задачи.

Как избра учебен център Ню Хърайзънс?
Джонсън Контролс работи съвместно с Ню Хърайзънс от доста време. Отзивите, които съм чувала от моите колеги за вашите обучения, винаги са били повече от добри. Затова не съм избирала учебен център. Бях решила, че или ще се запиша в Ню Хърайзънс, или изобщо няма да се запиша на курс по Excel и ще продължавам да се самообучавам.

Ти предпочете обучение с ментор пред традиционното обучение с инструктор в група. Каква е причината?
Обучението с ментор е доста удобно за хора, които имат много ангажименти и трудно биха успели да ги подредят така, че да се включат в група. Лично за мен това е перфектната форма за обучение, защото идвам в удобно за мен време – между 12 и 14 ч., в избрани от мен дни, без да  се налага да пренареждам останалите си задължения.

Какви са предимствата, които ти дава обучението с ментор? Срещаш ли затруднения и как ги преодоляваш?
Първото предимство вече го споменах – гъвкав график за посещения, съобразен изцяло с моето свободно време. Второто голямо предимство е, че съобразно знания и уменията, които вече съм натрупала, мога да преминавам през учебния материал със собствен темп, без да се налага да изчаквам или догонвам някого. Има модули и демонстрации, които слушам един път, след което продължавам напред, а има и такива, които проследявам повече от веднъж – зависи дали преди това ми се е налагало да работя с дадената функционалност. Много е удобно! Не съм срещала сериозни затруднения, по-скоро мога да кажа, че понякога имам допълнителни въпроси. На тях получавам отговор от инструкторите, които винаги са на разположение.

С какво е полезен за теб този курс? Виждаш ли вече приложение в практиката?
Мисля, че тепърва многократно ще се убеждавам в ползата от курса. Сигурна съм, че чрез наученото ще съумявам за по-кратко време да намирам още по-добри разрешения на казусите,  които  срещам всеки ден. Вече прилагам на практика някои от новоусвоените знания.

Какви са впечатленията ти за инструкторите на Ню Хърайзънс?
Изцяло положителни! Всички инструктори, с които съм общувала в Ню Хърайзънс, са позитивно настроени и много добре подготвени технически.

Какво е мнението ти за ментор залата и условията в учебния център?
Ментор залата и учебният център като цяло са много добре оборудвани. Техниката и използваните програмни продукти отговарят на необходимите изисквания.

Какво планираш оттук нататък?
Планирам да посетя курс по Microsoft SQL Server Management Studio, за да мога не само да актуализирам съдържанието на информацията в нашата база данни, а  при  необходимост да разработвам собствени заявки към базата, подобрявайки изготвянето на изискваните от мен справки и репорти.

На кого би препоръчала обучение с ментор?
На всички мои колеги и приятели, които също като мен ежедневно работят с Excel. Убедих се, че човек колкото и да се самообучава, винаги ще намери нещо полезно за себе си, когато черпи  know-how от професионалисти в своята област.

Благодарим ти за отделеното време, Надя!
Успех!

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *