Предимствата на сертификация и обучение към Scrum.org

Scrum.org е един от световно признатите доставчици на сертификация и тренинги за Scrum. Създател и основно действащо лице в Scrum.org е Кен Швабер, един от създателите и визионерите на Scrum Guide.

Мисията на Scrum.org е да подобри доставката на софтуер чрез най-висококачественото Scrum обучение с най-актуалните учебни материали.

Какви са предимствата на Scrum.org?
  • Учебната програма е стандартизирана – това Ви гарантира, че независимо кой ще бъде вашият лектор, ще получите една и съща версия на обучение, упражнения и инструменти.
  • Програмата търпи обновления, за да бъде в синхрон с променящите се нужди на Agile екипите. Актуализациите са под ръководството на Кен Швабер, като обучителната общност допринася за развитието на всяка програма.
  • Учебните материали са организирани така че да подпомагат сертифицирането и знанията да бъдат приложими в работния процес.
  • Във всички нива на обучение има много практически упражнения, основани на реални каузи, и обсъждане на ситуации, така че курсистите да съумеят да приложат принципите на Scrum, когато се върнат на работното си място.
  • За явяване на изпит не се изисква посещаване на курс.
Сертификация за Professional Scrum Master (PSM)

Scrum.org е съсредоточен предимно върху предоставянето на изпитно съдържание, което може да оцени реалните познания и професионализъм у кандидатите. Изпитите имат сравнително висок праг за успешно преминаване (85%) и релевантни спрямо практиката въпроси. Сертификатите са пожизнени и не изискват допълнителни плащания или подновявания.

Има 3 нива на сертификация за PSM:

  • PSM I – показва задълбочено разбиране и правилен подход към Scrum. Обучението е подходящо за Scrum Master-и и за хора, които са заинтересовани страни в Scrum проекти.
  • PSM II – изисква притежателите му да демонстрират разбиране на основните принципи на Scrum и да могат да ги прилагат в реални ситуации.
  • PSM III – показва майсторство в приложението на Scrum и умение за въвеждане на ценностите и принципите му в екипи и организации.

Можете да изтеглите официалния справочник на Scrum безплатно от сайта на Scrum.org и да опитате безплатното оценяване, за да проверите готовността си да вземете истинския изпит.

Изберете подходящото обучение за Вас със сертификация към Scrum.org – Scrum Master или Product Owner.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *