Семинар: Оцеляването на един системен администратор в DevOps света

Дата: 10 октомври 2018 г., сряда

Място: New Horizons Bulgaria

Начало: 19:00

Край: 20:00

Всички говорим за дигитална трансформация. Това не е еднорог, а реалност, от която пазарът има нужда и която вече съществува и съседът ни прилага на практика. Засилващата се конкуренция предполага все по-високо качество на услугите, като от критична важност са постоянният достъп до тях, обновяването им с актуалните за бизнеса функционалности в кратки срокове. Това може да бъде постигнато бързо и без грешки чрез автоматизация както на процесно, така и на системно ниво. Тук е и мястото на DevOps.DevOps Feedback Diagram

DevOps изповядва пълна автоматизация на процесите по време на изработването на даден продукт или извършването на дадена дейност. Това включва и възможността за степен на взаимна заменяемост на хората от екипа.

Какво значение има всичко това за системната администрация такава, каквато сме я познавали до сега?

Стремежът към автоматизация изисква конфигурирането и поддръжката в цялата сървърна среда да бъдат изпълнени чрез код, което значително повишава ефективността на системните администратори и намалява времето за изпълнение на техните задачи. Именно облачните технологии предоставят услугите и средата да бъде реализирана тази автоматизация. Ролята на системния администратор няма да изчезне, но със сигурност ще се промени значително. Това налага администраторите, които до момента са се занимавали предимно с локална инфраструктура, да разширят познанията си за облачна инфраструктура, за да бъдат готови за предстоящата трансформация в тяхната роля.

За какво по-точно ще си говорим/agenda:
 • Какво е DevOps
 • Разлики SysAdmin vs DevOps Engineer
 • Какво още трябва да научи един SysAdmin, за да e готов за глобалната дигитална трансформация
 • Ролята на публичния облак в DevOps света
 • Q&A

Ивайло ВръбчевЛектор е Ивайло Връбчев – консултант по облачни решения и тим лидер. Има над 9-годишен опит в сферата на технологиите. Кариерата си в IT започва като системен администратор на Windows и Linux базирани системи, диагностиката на софтуерни и хардуерни проблеми. Има значителен опит в мрежовата администрация и системния съпорт към външни клиенти. Има опит като IT консултант, което допринася умело да разбира изискванията на клиентите и да предлага технологични решения спрямо нуждите и ресурсите на клиента.

Как ще протече събитието?

В 18:30 ще започнем с welcome drink, който ще бъде не по-малко полезен от същинската част на семинара. Семинарът започва в 19:00 и ще приключи в 20 часа. Заповядайте след семинара на бира, вино и хапки, за да обсъдим всички допълнителни въпроси и перспективите в сферата и отвъд.

Дата: 10 октомври 2018 г., сряда
Час: 18:30 welcome drink / 19:00 – 20:00 семинар / 20:30 networking
Място: Ню Харайзънс България
Адрес: София, бул. “Драган Цанков” № 36, Интерпред, блок А, етаж 6

Семинарът е безплатен, но изисква регистрация. Моля, попълнете формата или ни изпратете e-mail на marketing@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

We hope to see to see you again! All seats are booked. This won't be our last event. To keep yourself updated, subscribe to our newsletter by selecting your areas of interest.
Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  One Comment

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *