Топ 6 умения, които ще предложите на пазара, с CompTIA Security+

Дали теоретичната подготовка за заплахи, атаки и уязвимости ще Ви помогне, когато сте изправени пред действителна атака? Всички сме чували, че професионализмът се изгражада с опита.  Това е една от причините CompTIA да анонсира последната версия на сертификацията CompTIA Security+ (SY0-501).

Cyber Security training at New Horizons Bulgaria

Новият CompTIA Security+ набляга на управлението на риска и практическите умения. Домейните му засягат работата на специалистите по системна администрация, мрежова администратрация, администриране на сигурността и младши IT одитор / penetration tester. CompTIA Security+ е основна сертификация за сигурност в рамките на Cybersecurity Career Pathway.

УМЕНИЕ № 1: СИГУРНОСТ НА МРЕЖОВИТЕ ИНФРАСТРУКТУРИ

Докато почти 3/4 от организациите съобщават, че са имали поне един инцидент по сигурността, около 6 от 10 са имали едно или повече сериозни нарушения. Едно от най-основните неща в киберсигурността е да се научите как да защитавате данните и мрежата на компанията си. С CompTIA Security+ ще научите как да конфигурирате сигурна мрежа, за да се предпазите от нарушения, злонамерен софтуер и вътрешни заплахи.

УМЕНИЕ № 2: УПРАВЛЕНИЕ НА РИСКА

Повече от половината (58%) от организациите съобщават, че човешката грешка е основен риск за сигурността. Повечето служители не се опитват да направят умишлена вреда, а просто не разбират къде грешат. CompTIA Security+ Ви помага да идентифицирате уязвимостите и рискове, преди да се превърнат в проблеми.

УМЕНИЕ № 3: ЗАПЛАХИ

„Новото“ в днешния ден се превръща в „старо“ за утрешния. Работим в бързо развиваща се индустрия и предпазването от актуалните заплахи за сигурността само по себе си може да бъде работа на пълен работен ден. CompTIA Security+ Ви учи как да разкривате заплахи и различни злонамерени програми и атаки, като например SQL инжекции, софтуер за изнудване, атаки с нулеви дни и скриптове между различни сайтове.

УМЕНИЕ № 4: СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ И ДОСТЪПА

Разбира се, почти всички работим на няколко устройства – с личните ни и служебни мобилни телефони и други smart устройства – затова сигурността се простира извън вътрешната мрежа. CompTIA Security+ обхваща начините за внедряване на подходящите защитни механизми за мобилни устройства, прилагане на защитени протоколи и установяване на „end-to-end“ сигурност.

УМЕНИЕ № 5: УПРАВЛЕНИЕ НА ИДЕНТИЧНОСТТА

Кой има достъп до вашата мрежа – и трябва ли да има тази възможност? С CompTIA Security+ ще научите как да внедрявате контроли за управление на самоличността и управлението на достъпа, като например биометрични данни, както и да удостоверите и оторизирате потребителите въз основа на добрите практики. Това ще Ви помогне да пазите фирмените си данни в правилните ръце.

УМЕНИЕ № 6: КРИПТОГРАФИЯ И ОБЩЕСТВЕНА КЛЮЧОВА ИНФРАСТРУКТУРА 

Въпреки че сте удостоверили потребителите си, е добре да имате резервен план. С CompTIA Security+ ще можете да използвате криптиране, да инсталирате и конфигурирате безжична защита и да реализирате „end-to-end” тунели, за да съхраните информацията и да гарантирате, че идва от валиден източник.

Безспорно теоретичната подготовка е от значение за изграждане на висок професионализъм. Това ни позволява да приравним собствените си практики спрямо установените добри такива и по-лесно да се справим с проблеми, които не сме срещали до момента.

Курсът е подходящ за специалисти информационна сигурност, администратори по сигурността, техници информационно осигуряване, системни и мрежови администратори и др.

Така че Ви пожелаваме приятно учене!

CompTIA Security+ се провежда в 5 последователни дни с общо 40 учебни часа. Интензивната програма ще ви потопи изцяло в атмосферата на информационната сигурност, за да извлечете максимална полза от обучението. Теоретичният материал е подкрепен от много примери и лабораторните упражнения на CompTIA. Инструктор е Александър Класанов – опитен лектор и специалист в областта на системна и мрежова администрация, инсталация на облачни решения и информационната сигурност.

Можете да положите сертификационен изпит в изпитния център на New Horizons Bulgaria.

Вижте предстоящите дати за обучението на страницата на CompTIA Security+ .

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    One Comment

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *