Ню Харайзънс стана партньор за сертификационната програма CloudMaster®

Ню Харайзънс България ще проведе първите за България сертификационни курсове за облачни технологии по програмата CloudMaster® (Cloud Technologies, Cloud Operations, Cloud Architecture), в партньорство с National Cloud Technologists Association (NCTA) и Logical Operations.

Според проучването на IDC CloudView 2016, разходите на организациите за външни облачни услуги ще нараснат с 45.8% в 24-месечен период, достигайки 32% от годишния бюджет за ИТ.
idc

Заедно с ръста на облачните услуги се увеличава и необходимостта от нови знания, а най-честото предизвикателство, пред което се изправят компаниите, използващи облачни решения, е липсата на достатъчно експертиза вътре в екипа.

Пазарът на обучения за облачни технологии е силно сегментиран, тъй като всеки доставчик на облачни услуги разработва обучения единствено за собствените си продукти. Това затруднява ИТ специалистите да получат по-широк поглед върху различните решения на пазара и ползите от тяхното приложение.

Сертификационната програма CloudMASTER® е създадена през 2012 г. в отговор на острата необходимост от практически, независими от конкретен доставчик, публични обучения за управление на широка гама от облачни услуги.

Програмата CloudMASTER® е силно практически ориентирана и дава солидни знания за облачните технологии, цялостната облачна архитектура и управлението на облачната инфраструктура, както и задълбочени технически познания за внедряване и администриране на модерни уеб-базирани услуги. Тя помага на ИТ специалистите да бъдат по-успешни в работата си, като овладеят умения, необходими за управление на облачни технологии от различни доставчици.

Сертификационната програма CloudMASTER® се състои от 3 курса и изпити към тях: Cloud Technologies, Cloud Operations, and Cloud Architecture.

paths_to_cloudmaster

Обученията запознават курсистите с концепциите, принципите и най-добрите практики, необходими за управление и защита на облачно-базирана бизнес среда. Преминавайки през трите нива на програмата, курсистите придобиват знания и умения за използват популярни SaaS, PaaS и IaaS решения, като Microsoft Azure, Amazon Web Services, Rackspace, Digital Ocean, Puppet, Chef и други.

Специалистите, положили успешно трите сертификационни изпита към всеки курс, придобиват официалния сертификат Certified CloudMASTER®.

„Щастливи сме от възможността чрез партньорството с NCTA и Logical Operations да помогнем на нашите клиенти бързо да овладеят умения с критична важност за успеха им,“ каза Николай Пенев, управител на Ню Харайзънс България. „Организациите в България се придвижват в облака, за да  ускорят усвояването на нови ИТ решения, да намалят разходите и да постигнат по-голяма гъвкавост и скалируемост.“  

Ню Харайзънс вече обяви публичният график за първите курсове по програмата CloudMASTER®:

NCTA Cloud Technologies 5-8 декември 2016 г. (гарантирана дата)
NCTA Cloud Operations 23-27 януари 2017 г.
NCTA Cloud Architecture 6-10 март 2017 г.

Допълнителна информация за обученията и възможностите за участие можете да получите на телефон: 02 421 00 40 или имейл: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *