Expand Your Horizons – една наистина различна конференция

Благодарим на всички, които взеха участие в Expand Your Horizons 2016 – различната ИТ и бизнес конференция, фокусирана изцяло върху учене чрез правене и обмяна на опит.

На 14 и 15 април специалисти и мениджъри в сферата на информационните технологии, управлението на проекти и бизнес анализа надграждаха уменията си чрез активно участие в hands-on labs сесии, бизнес симулации, уъркшопи, интерактивни лекции и дискусионни кръгове. Те бяха провокирани да приемат нови роли и предизвикателства, да обменят опит с колегите си и да прилагат теорията на практика, за да си тръгнат с нови знания и умения, които могат да приложат в работата си веднага.

expand3expand5


„Избрахме този формат, защото вярваме, че типичните конференции, в които стотици гости стоят и пасивно слушат редуващите се гурута на сцената, принадлежат на миналото“
, обявиха водещите Лилия Николова и Стефан Георгиев – двама от топ лекторите на Ню Харайзънс България. „Вярваме, че ще си тръгнете с много повече и по-ценни знания, ако през тези два дни бъдете ангажирани участници, отколкото – пасивни слушатели. Вярваме също, че всеки от вас има сериозен опит и знания в своята сфера и можете да научите един от друг дори повече, отколкото от експертите на сцената.

Символ на стремежа към нови хоризонти и откривателския дух беше ветроходната лодка – тримаран, предоставена с любезното съдействие на Димитър Захариев, която с опънато платно красеше голямата сцена. Първото предизвикателство, отправено от водещите към участниците, беше да направят сложен моряшки възел.

expand1opening

IT Management, Cloud Technologies, Mobile Security, Social Engineering, .NET Development, Automation Testing, Microsoft Administration бяха само част от паралелните практически сесии, от които можеха да избират гостите на първия, технологичен ден.

expand4expand7

Вторият ден протече с уъркшопи за управление на проекти, бизнес анализ и Agile; интерактивни лекции за Risk Management, Change Management, ITSM; бизнес симулация за управление на проекти и дискусионни кръгове.

expand8expand9.1

Цялостната оценка на събитието беше 4.58 по скала от 1 до 5 (където 1 е лошо, 5 – отлично), а сред най-високо оценените от участниците сесии бяха:

  • Automating tasks in Microsoft SQL Server 2014 – hands-on labs със Стефан Георгиев
  • Time for barbecue (PowerShell DSC) – hands-on labs с Георги Иванов
  • Why people are stupid and how they are still falling for the same tricks – hands-on labs с Борис Гончаров
  • Certification Authority Services – Base of Microsoft’s most popular security connected services – hands-on labs с Александър Класанов
  • Как по-добре да управляваме заинтересованите страни? – уъркшоп с Костадин Купенов
  • Бизнес анализ практики в извличане на изисквания – уъркшоп с Елена Бугова и Димитър Попов
  • Планиране на продуктови версии с техниката User Story Mapping – уъркшоп със Зорница Николова
  • Bridge-it – бизнес симулация с Maarten Versteegh

Ето и какво споделиха участници в конференцията:

„Запознахме се с бизнес симулации, в които под формата на игра виждаш как се случва в реалността всичко, за което си чел. За мен беше много интересно, много полезно и бих дошъл на следващо подобно мероприятие.“ – Георги Кебеджиев

Едно наистина различно събитие, съчетаващо теоретични знания с практически уъркшопи, които показват как в действителност се случват нещата. На целия екип на Ню Харайзънс мога да кажа: „Браво, отличен, 6+ за цялото събитие и да ви пожелая много дълги години на продължавате в този дух!“ – Добрин Маринов

Страхотни награди и изненади бяха осигурили спонсорите на събитието: Oblak.bg – Ексклузивен облачен спонсор на конференцията, и Златният спонсор Host.bg. Гостите бяха изкушени за нови приключения от Капитанска и ветроходна школа КАРЕЛА и Клуб по спортни танци Dancing Time.

expand6expand11

Официални партньори на събитието бяха българският клон на Project Management Institute – PMI Bulgaria Chapter, българският клон на International Institute of Business Analysis – IIBA Sofia и Дот Нет България.

Добрият тонус по време на кафе паузите беше гарантиран със сладки изкушения от Didy’s и минерална вода Горна Баня, а за приятния финал на всеки от дните се погрижиха Verano Azur и Zagorka.

Expand Your Horizons 2016 е първата от поредица конференции, организирани от Ню Харайзънс България, а скоро ще бъдат предложени разширени версии на бизнес симулациите и уъркшопите за всички, които не успяха да вземат участие в тях по време на конференцията.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *