Семинар: PMP® и PRINCE2® – прилики, разлики и пресечни точки

Начало: 02 дек. 2015 г., 19:00 ч.

Край: 02 дек. 2015 г., 20:00 ч.

Лектор: Ивайло Иванов, PMP, PRINCE2

PMP-PRINCE2PMP® и/или PRINCE2®? По какво се различават двата сертификата, как се допълват и какво ви дава комбинацията от тях?

На 02 декември, сряда, от 19:00 ч., заповядайте на семинара на Ню Харайзънс, за да се запознаете с двата най-популярни сертификата в сферата на управление на проекти, и да разберете как могат да бъдат полезни за вашата кариера.

Всеки, който е работил по проекти, било то като ръководител или участник, най-вероятно знае за съществуването на различните организации, чиято дейност е фокусирана върху систематизиране и развиване на знанията за управление на проекти – PMI, AXELOS (PRINCE2®), IPMA. Всички тези организации имат своя собствена сертификационна система, чрез която оценяват степента на познаване и владеене на материята за управление на проекти.

сертификати за управление на проекти

 

 

 

 

 

Най-познати са първите две организации – PMI и AXELOS (PRINCE2®), и съответно техните сертификати PMP® и PRINCE2® Practitioner. Затова и нашият семинар е фокусиран върху тяхното разглеждане и сравнение.

Когато хората се сблъскват с управление на проекти за пръв път, обикновено не избират сами стандарта и методологията, които да използват, а следват тези, които вече са внедрени в компанията, където работят. Това до голяма степен предопределя пътя им на развитие като ръководители на проекти. Поне за следващите няколко години.

Към момента все още не е много често срещано в една компания да са застъпени както стандартът за управление на проекти, разработен от PMI, така и методологията, която стои зад PRINCE2®, а запознаването и с двете е по-скоро въпрос на собствено желание на всеки ръководител на проекти. Преди да се насочат към едното или другото, хората често ги разглеждат като конкурентни и избират едно от двете.

А всъщност комбинацията от PMP® и PRINCE2® помага за много по-задълбоченото разбиране на управлението на проекти и е предпоставка за превръщането на всеки ръководител на проекти в още по-ценен професионалист.

В този семинар ще ви разкажем малко повече, както за разликите между стандартa на PMI и методологията, която стои зад PRINCE2®, така и за начина, по който се допълват и заедно да видим защо въпросът „Кое от двете е по-добро?“ не е съвсем коректен.

Основните теми, които ще разгледаме и съпоставим по време на семинара, са следните:

  • Въпросите, на които дават отговор и върху които са фокусирани двата сертификата;
  • Компонентите, които изграждат PMI и PRINCE2®;
  • Разлики в изпитите – кандидатстване и провеждане.

За водещия

Ивайло Иванов PRINCE2 PMPИвайло Иванов е сертифициран ръководител проекти (PMP®, PRINCE2® Practitioner, ITIL® Foundation) с повече от 8 години стаж в областта на телекомуникациите и общо над 12 години в ИТ сферата.

Зад гърба си има повече от 20 комплексни мултинационални проекта – от такива, изцяло насочени към внедряване на нови системи на ниво телекомуникационна мрежа, до стратегически проекти, имащи за цел подобряване на маркетинговите и онлайн стратегии на международна група от 8 телекомуникационни оператора.

Има солиден опит с управление на малки и големи (виртуални) международни екипи, моделиране и оптимизацията на бизнес процеси, разработване и внедряване на системи от индикатори за измерване на представянето (KPI) и др.

Ивайло провежда курсове за PRINCE2® Foundation и PRINCE2® Practitioner към Ню Харайзънс България.

Допълнителна информация:

Час: 19:00-20:00 ч.
Място: Ню Харайзънс България, бул. “Драган Цанков” № 36, Интерпред, блок А, етаж 6

Условия за участие:

Семинарът е безплатен, но изисква регистрация. За да заявите участието си, моля, попълнете регистрационната форма по-долу. Местата са огрaничени.

След семинара останете за чаша вино и задайте лично въпросите си към лектора! 🙂

PMP® e сертификационна марка на Project Management Institute, Inc., регистрирана в САЩ и други държави.
PRINCE2® е регистрирана търговска марка на AXELOS Limited. Swirl logo™ е търговска марка на AXELOS Limited.

Акредитираните PRINCE2® курсове се доставят от Ню Харайзънс България, ITIL® & PRINCE2® тренинг организация, акредитирана от PEOPLECERT, и New Horizons CLC- 5Point Enterprises, ITIL® & PRINCE2® тренинг организация, акредитирана от PEOPLECERT, което означава, че доставяме най-новите официални курсове, за да получите най-добри резултати от инвестицията си в обучение.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *