Сертификационен курс PRINCE2® Foundation

Начало: 30 септември 2015 г.

Край: 02 октомври 2015 г.

Лектор: Ивайло Иванов

На 30 септември 2015 г. в Ню Харайзънс България започва 3-дневен оторизиран курс за PRINCE2® Foundation, с водещ Ивайло Иванов, сертифициран PRINCE2® Practitioner, PMP®, ITIL® Foundation.

PRINCE2® (PRojects IN Controlled Environments) е практическа, базирана на процесите методология за ефективно управление на проекти. PRINCE2® дава отговор на въпроса „какво“ е необходимо, за да бъдете успешни в управлението на малки и големи проекти, като ви превежда през процесите стъпка по стъпка.

prince2 logoБлагодарение на своята гъвкавост, PRINCE2® се прилага успешно за различни по обхват и продължителност проекти, независимо от индустрията и пазара.

С над 800 000 сертифицирани специалисти, PRINCE2® Foundation е най-разпространеният сертификат за управление на проекти, със силно присъствие в Европа, Азия и Австралия.

Ползи от PRINCE2®

prince2 benefitsПрилагането на PRINCE2® методологията дава на организациите по-добър контрол върху ресурсите и възможността да управляват по-ефективно бизнес и проектните рискове. Тя улеснява комуникацията, като предоставя общ език за всички участници в проекта.

Ползите от PRINCE2® за организациите включват:

 • Общ, последователен подход при управлението на проекти;
 • Контрол и организираност от началото до завършването на проекта;
 • Редовно проследяване на прогреса на проекта съобразно плана;
 • Сигурност, че проектът продължава да има бизнес обосновка;
 • Гъвкави точки за взимане на решения;
 • Контрол върху отклоненията от плана;
 • Работещи комуникационни канали между заинтересованите страни.

За професионалистите в сферата на управлението на проекти, PRINCE2® обучението и сертификацията са ценна инвестиция, която им дава:

 • Знанията и уменията, необходими за ефективно управление на малки и големи проекти;
 • Международно признат сертификат;
 • По-висока конкурентоспособност на пазара на труда;
 • Допълване и организиране на знанията от PMP® стандарта, поддържан от PMI.

PRINCE2 обучение и сертификация

trainingОбучението и сертификацията за PRINCE2® имат две нива: PRINCE2® Foundation и PRINCE2® Practitioner.[pm]?

PRINCE2® Foundation
Курсът PRINCE2® Foundation покрива основите на PRINCE2® методологията и използваната терминология. Той е отлична начална точка за хора, които нямат опит в управлението на проекти, както и за ръководители на проекти, които искат да се сертифицират като PRINCE2® Practitioner. Сертификатът PRINCE2® Foundation е с доживотна валидност.

PRINCE2® Practitioner
Сертификатът PRINCE2® Practitioner е подходящ за професионалисти с опит в управлението на проекти. Обучението включва програмата на PRINCE2® Foundation, с допълнителни упражнения върху реални сценарии. Предварително условие за явяване на изпита е придобиването на сертификат PRINCE2® Foundation. Сертификатът PRINCE2 Practitioner трябва да бъде подновяван на всеки 3-5 години.

Курс PRINCE2® Foundation в Ню Харайзънс България

PRINCE2 foundationНю Харайзънс България e AXELOS Accredited Training Organization и провежда оторизирани обучения и изпити за PRINCE2®.

Тридневният курс PRINCE2® Foundation на Ню Харайзънс предоставя оптимален микс от лекции, интерактивни case studies, задачи, допълнителни учебни материали и материали за подготовка за изпит. По време на курса ще се запознаете с PRINCE2® методологията и ще придобиете необходимите умения за прилагането й в практиката.

Примерните изпитни въпроси и обстойните обобщения на материала ще ви помогнат да се подготвите за успешното полагане на сертификационният изпит PRINCE2® Foundation в края на третия ден от обучението.

Програмата на курс PRINCE2® Foundation включва модули:
1. Introduction
2. Organization
3. Business case
4. Starting up a project
5. Directing a project
6. Plans
7. Quality
8. Risk
9. Initiating a Project
10. Change
11. Progress
12. Controlling a Stage
13. Exercise Change
14. Managing Product Delivery
15. Managing a Stage Boundary
16. Closing a Project
17. Exam preparation

В края на третия ден можете да положите сертификационния изпит PRINCE2® Foundation. Изпитът е с продължителност 60 минути. Включва 75 въпроса с избор от няколко възможни отговора (multiple choice). Минимумът за успешното му преминаване е 50% верни отговори.

За водещия

Ивайло Иванов е сертифициран ръководител проекти (PMP®, PRINCE2® Practitioner, ITIL® Foundation) с повече от 8 години стаж в областта на телекомуникациите и общо над 12 години в сферата на информационните технологии (вкл. банковата сфера и разработката и внедряване на различни типове софтуер).

Зад гърба си има повече от 20 комплексни мултинационални проекта – от такива, изцяло насочени към внедряване на нови системи на ниво телекомуникационна мрежа, до стратегически проекти, имащи за цел подобряване на маркетинговите и онлайн стратегии на международна група от 8 телекомуникационни оператора.

Има солиден опит с управление на малки и големи (виртуални) международни екипи, моделиране и оптимизацията на бизнес процеси, разработване и внедряване на системи от индикатори за измерване на представянето (т.нар. KPI) и други все така интересни аспекти свързани с информационните технологии.

Ивайло провежда курсове за PRINCE2 към Ню Харайзънс България.

Ивайло, сертифициран си като PMP® и PRINCE2® Practitioner. Защо и двете?
– Започнах с PMP®, докато работех в Мобилтел, защото за управление на проекти се използва стандартът, разработен от PMI. След като отидох да работя в БНП Париба Лични Финанси, се наложи да се задълбоча и в PRINCE2®, защото това е методологията, която се използва там. Вече няколко години поддържам и двете сертификации и се възползвам от предимствата и на двете, за да мога да надградя опита си като ръководител на проекти по най-добрия начин.

През септември ще водиш курс PRINCE2® Foundation към Ню Харайзънс. Какво ще научат участниците в него?
– Основните теми, които курсът покрива са:

 • Запознаване с основите на PRINCE2® като методология за управление на проекти;
 • Разглеждане на компонентите на PRINCE2® – принципи, процеси и теми;
 • Запознаване с възможностите PRICE2® методологията да бъде адаптирана и използвана в различни по големина и сложност проекти.

За кого е подходящ курс PRINCE2® Foundation?
– Курсът е подходящ за:

 • Ръководители на проекти, които нямат опит с PRINCE2® и искат да надградят своите познания и да ръководят проекти още по-успешно;
 • Мениджъри, които искат да внедрят методология за ръководене на проектите в техните компании;
 • Хора, които работят (или ще работят) по проекти, както и хора от отдели с подпомагащи проектите функции (например PMO), да научат повече за техните роли и отговорности по време на изпълнение на проекта.

Основните ползи за участниците са:

 • Използване на уеднаквена терминология при управлението на проекти, което ще подобри комуникацията и разбирането в екипа и компанията;
 • Разбиране на ролите и отговорностите на останалите членове от екипа, което е предпоставка за подобряване на екипната работа;
 • При успешно издържан изпит – получаване на световно признат сертификат, който е валиден завинаги.

Допълнителна информация за курса:

Дати на провеждане: 30 септември – 2 октомври 2015 г.
Продължителност: 3 дни (24 учебни часа)
Цена на курса: 550€ без ДДС
Цена на изпита: 205€ без ДДС

PRINCE2® е регистрирана търговска марка на AXELOS Limited. Swirl logo™ е търговска марка на AXELOS Limited.
Акредитираните PRINCE2® курсове се доставят от Ню Харайзънс България, ITIL® & PRINCE2® тренинг организация, акредитирана от PEOPLECERT, и New Horizons CLC- 5Point Enterprises, ITIL® & PRINCE2® тренинг организация, акредитирана от PEOPLECERT, което означава, че доставяме най-новите официални курсове, за да получите най-добри резултати от инвестицията си в обучение..

Интересувате се от курса? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *