Семинар: PowerShell – Make it So (DSC)

Заповядайте на съвместния семинар на New Horizons Bulgaria и BULPROS PowerShell – Make it So (DSC), с водещ Георги Иванов, Senior Cloud Administrator в BULPROS.

powershellВ последната версия на Windows Management Framework, Майкрософт представиха Desired State Configuration (DSC) – функция, чиято цел е да промени начинът, по който се управляват ИТ средите. DSC се внедрява като разширение на PowerShell езика, като използва и няколко други технологии, например WMI.

По време на семинара PowerShell – Make it So (DSC) ще бъде обяснена концепцията, на която се основава Desired State Configuration, както и разликите с други технологии, като Group Policies или SCCM.

Аудитория:

Семинарът PowerShell: Make it So (DSC) е подходящ за IT специалисти, разработчици и ръководители, които търсят нови начини за управление на ИТ инфраструктурата.

Съдържание на семинара:

 1. DSC Architecture
  1. Possible Designs
  2. The Local Configuration Manager
  3. The Configuration Document
  4. The Configuration Structure.
  5. The Configuration Lifecycle
 2. Working with DSC Configurations
  1. DSC related commands
  2. Creating and applying Configuration files
  3. Configuring the Local Configuration Manager
  4. Detecting Configuration drifts
  5. Real world examples

Ниво: 300
Демонстрации: Да

За водещия:

Georgi IvanovГеорги Иванов е Senior Cloud Administrator в BULPROS, с над 8 години опит в управление и поддръжка на Windows инфраструктура.

Сертифициран е като MCT, MCSA: Windows Server 2012, MCSE: Messaging.

Дата: 18 февруари 2015 г. (сряда)
Час: 18:30-20:00 ч.
Адрес: Интерпред, блок А, етаж 6, New Horizons Bulgaria

Условия за участие:

Семинарът е безплатен, но изисква регистрация. За да заявите участието си, попълнете регистрационната форма. Местата са огрaничени.

За организаторите:

New Horizons logoNew Horizons Bulgaria предоставя гъвкаво и ефективно ИТ и бизнес обучение за частни и корпоративни клиенти. При нас можете да учите: технически обучения (Microsoft, IBM, CompTIA, VMware, Citrix, Oracle, IBM, ITIL, информационна сигурност и др.), офис продуктивност (Microsoft Office), уеб и дизайн (HTML, Flash, CSS, Adobe, др.), бизнес умения (управление на проекти, управление на продукти, бизнес анализ, управление на бизнес процеси и др.).

Bulpros logoBULPROS е бързо развиваща се европейска компания за IT услуги, основана в гр. София, България и оперираща на множество европейски и глобални пазари. BULPROS е доставчик на целия спектър от IT услуги в пълния им цикъл – разработка на софтуер във всички основни технологии, дизайн и разработка на уеб и мобилни приложения, IT инфраструктурни решения с фокус върху Microsoft технологиите и облачните услуги. Поддръжката на IT системите на клиентите се извършва от отдел Обслужване на клиенти в BULPROS, който предлага услугите хелп деск, техническа поддръжка на приложения и инфраструктура, управление на данни и съдържание, както и телепродажби и телемаркетинг. Екипът на BULPROS се състои от над 350 консултанти. BULPROS притежава всички важни за индустрията сертификати и си партнира с водещи софтуер и хардуер доставчици като Microsoft (Gold Application Development competency and Windows Azure Circle Partner), Cisco, VMware, Red Hat, IBM и др.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *