Семинар: “CompTIA Security+” – стартова точка във вашата кариера в ИТ сигурността

Какво е Информационна Сигурност? Колко сигурна е моята ИТ инфраструктура? Защитени ли са моите данни? Какво е това „хакер“ и какво търси той в моят компютър? Кои са последните типове атаки и заплахи за моята мрежа? Как да предпазя информационните си системи в този несигурен свят?

Това са въпросите, които всеки един ИТ специалист би трябвало да си задава. Отговорите както на тези, така и на редица други въпроси, свързани с Информационната Сигурност, ще получите, ако посетите на 23 октомври 2014 г. нашия семинар на тема “CompTIA Security+” – стартова точка във вашата кариера в ИТ сигурността.

data-securityСеминарът “CompTIA Security+ – стартова точка във вашата кариера в ИТ сигурността” е представяне на курса по информационна сигурност на CompTIA – една от водещите организации в областта на ИТ-обучението и сертификацията. CompTIA предлага вендор-неутрални образователни програми за специалисти в редица области от съвременният свят на информационни технологии. Сертификационните степени, предлагани от CompTIA, са признати в световен мащаб, а преобладаваща част от ИТ компаниите по света обучават и сертифицират служителите си с цел повишаване на тяхната квалификация и професионални умения. CompTIA Security+ е курс по информационна сигурност, който предлага базови знания относно сигурността във почти всички аспекти на съвременните информационни технологии: от физическата сигурност на вашият офис или data-център и методите за контрол на достъпа, през видовете атаки, целящи компрометиране на вашата корпоративна инфраструктура или данни, до методите за откриване и елиминиране на уязвимостите във вашите информационни системи. Предлаганото от “CompTIA Security+” обучение поставя крайъгълният камък във вашата ИТ кариера, върху който всеки специалист в областта на информационната сигурност може да изгради една добра база от знания и умения с цел по-успешно бъдещо развитие.

Съдържание

Темите, които ще бъдат разгледани по време на семинара, включват основните елементи, върху които е изграден курса “CompTIA Security+”, а именно:

  1. Security Fundamentals
  2. Identifying Security Threats and Vulnerabilities
  3. Managing Data, Application, and Host Security
  4. Implementing Network Security
  5. Implementing Access Control, Authentication, and Account Management
  6. Managing Certificates
  7. Implementing Compliance and Operational Security
  8. Risk Management
  9. Troubleshooting and Managing Security Incidents
  10. Business Continuity and Disaster Recovery Planning

За водещия:

alexander-stefanovАлександър е специалист със солидни умения в системната администрация и в сферата на Информационната сигурност.
Той е Microsoft Certified Trainer и сертифициран CompTIA Security+ инструктор.
Притежава богат опит с Microsoft клиентски и сървърни операционни системи, Платформи за виртуализация и Мрежовите комуникации.

Поради засиления интерес, семинара ще се проведе отново на нова дата – 23 октомври (четвъртък). Регистрацията е отворена!
Очакваме всички регистрирани за 22 октомври в сряда от 18:30ч. Ако вече сте регистриран, но решите, че датата 23 октомври е по-удобна за вас, то обадете ни се на тел: 024210040, за да отразим промяната.

Дата:22 октомври 2014 г., сряда – изчерпан капацитет
Нова дата:23 октомври 2014 г., четвъртък
Час: 18:30-20:00 ч.
Адрес: Интерпред, блок А, етаж 6, New Horizons Bulgaria

Условия за участие:

Семинарът е безплатен, но изисква регистрация. За да заявите участието си, попълнете регистрационната форма. Местата са ограничени.

 

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *