Windows 8.1 помага на компаниите да управляват своята BYOD политика.

Windows-8_1Как Windows 8.1 може да улесни BYOD?

Оказва се, че всички таблети, разполагащи с операционната система Windows 8.1, могат да помогнат на компаниите да поддържат и популяризират своята BYOD политика. Голяма част от устройствата и особено Microsoft Surface са способни да поддържат популярни бизнес приложения, което дава допълнителен тласък на BYOD тенденцията.

По-долу са изброени пет характеристики на Windows 8.1, които могат да помогнат при управление и прилагане на BYOD политика:

1. Директен достъп

Директният достъп (DirectAccess) е функционалност на Windows, която позволява на потребителите да се свързват към корпоративните системи без необходимост от VPN. Представена за пръв път в Windows 7, в Windows 8.1 DirectAccess идва с доста подобрения. Целта на функцията е да позволи на служителите да се свързват лесно с офиса от техните устройства, като това да става без скъпа мрежова инфраструктура. Windows 8 Enterprise версиите идват с DirectAccess инсталация с улеснено конфигуриране и мониторинг.

2. Windows To Go

За компании без постоянни работни места за своите служители или разполагащи с консултанти работещи отдалечено, нуждата от използване на същите ресурси и системи, като тези в офиса, е от изключително значение. С Windows To Go потребителите могат да стартират своето работно PC през USB диск. Когато потребителя свърже USB-то може да зареди точно копие на своя работен компютър и да продължи работата си. Тази функционалност пасва перфектно на BYOD политиката, тъй като потребителите имат възможност да се свържат с работния си компютър без да е нужно да инсталират допълнителен софтуер.

3. По-сигурна мобилна платформа

Едно от най-големите обновления на Windows 8 е тясната интеграция на операционната система между настолни компютри и мобилни устройства. С новата платформа ИТ отделът може да определи кои мобилни устройства да имат достъп до определени приложения, може да криптира хард дисковете на телефоните и да провежда по-ефективни кампании по сигурност, с цел поддържане на бизнес данните на лични устройства сигурни.

4. Един инструмент за управление, много системи

Една от най-трудните задачи пред ИТ, във връзка с мониторинга на личните устройства, е управлението на различните системи използвани от служителите. Windows 8 разширява сегашните инструменти за управление, които ИТ отдела използва за наблюдение на системите в офиса, към всички устройства използващи Windows. Това означава, че IT има един инструмент за управление, не 3-4, и промените направени в една система могат на практика да бъдат приложени на всички устройства.

5. Вградена защита от вируси

Windows 8.1 идва и с вградена системна за сигурност и защита от вируси. Тована практика е един допълнителен слой на защита, особено ако вашите потребители нямат инсталирани антивирусни програми на устройствата си.

Ако желаете да научите повече за предлаганите от нас курсове за Windows 8.1, можете да разгледате учебните им програми от тук, а за повече информация ни пишете на office@newhorizons.bgили ни се обадете на тел: 02/42 100 40

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *