Антония Гогова, PMP®: При добра подготовка няма как човек да не постигне успех!

Antonia_GogovaПрез последните две години New Horizons проведе десетки обучения по методологиите на Project Management Institute – PMI. От всички обучения, най-голям интерес имаше към курсa Project Management Professional – PMP®. Голяма част от курсистите предприеха и стъпката към сертификацията. В следващите редове ще Ви срещнем с Антония Гогова, която вече е сертифициран PMP®.

 

  1. Здравей Антония. Разкажи ни как се насочи към управлението на проекти.
    Здравейте! В дългогодишната ми кариера в компания за маркетингови изследвания съм се занимавала с ръководенето на множество проекти. Винаги съм знаела, че има неща, които в теоритичен план ми убягват. Смятам, че след като толкова дълго време съм се занимавала с управление на проекти, логична и адекватна стъпка е сертифицирането!
  2. Проучва ли дълго преди да се свържеш с New Horizons и с какво те спечелихме? 🙂
    Изборът стана буквално за ден – намерих в Интернет ваши координати, свързах се по и-мейл, вие ми се обадихте веднага. Бях впечатлена от вашия изключително професионален подход: не само от бързата реакция, но и от подробната информация, която получих: за самия курс, начина на обучение, лектора и всякакви други подробности. Чухме се може би още един или два пъти и решението беше взето. Тъй като, когато се свързах с вас, бях изпуснала срока за записване за предстоящия курс и нямаше комплект с материали, вие успяхте да набавите такъв и за мен и не се наложи да чакам до следващия курс. 🙂
  3. Какви бяха очакванията ти за обучението и успяхме ли заедно с Костадин Купенов да ги покрием?
    Честно казано, нямах конкретни очаквания, нещата се случиха много бързо и от решението да се запиша до началото на курса имаше буквално 2 дни. В първия ден на курса бях доста стресната, тъй като видях, че няма да е никак лесно, материята е сложна и аз лично имах много какво да науча. Бях изключително впечатлена от Костадин Купенов, тъй като поднасяше всяка тема на разбираем език, включваше много примери от ежедневието, правехме много практически упражнения. Нямаше въпрос, на който да не може да ни отговори. Бих го препоръчала горещо на всеки, който иска да научи повече за управлението на проекти и да се сертифицира.
  4. След обучението ти успешно се сертифицира, като PMP. Какво би споделила на бъдещите PM-и, които ще поемат по сертификационната пътека?
    Бих казала, че това не е лесен процес, изисква време и упоритост – както за подготвяне на документацията за одобрение за явяване на изпита, така и подготовката за самия изпит. Аз лично за себе си реших, че трябва да направя стъпката към изпита веднага след курса, докато все още съм „набрала инерция“. Подготовката на документите и одобрението ми отне около един месец, за изпита се готвих три седмици по около 8-9 часа на ден. Смятам, че е важна теоритичната подготовка (изчетох PMBOK веднъж, за втори път не ми остана време, а и ентусиазъм 🙂 , както и учебника, който получих на курса), но още по-важни са тестовете – реших хиляди въпроси, но винаги имаше такива, на които давах грешен отговор. Но при всички положения – при добра подготовка няма как човек да не постигне успех!
  5. Какво се промени в кариерата ти, след като стана PMP?
    Точно в този момент работя в сфера, където не се изискват толкова умения на PM, но със сигурност това е моята страст и в бъдеще ще се занимавам под една или друга форма с управление на проекти.
  6. Има ли тема от управлението на проекти, която бихме могли да превърнем в обучение, което да доразвие още уменията на добрия PM?
    Не мога да дам конкретен пример, като цяло смятам, че един добър PM трябва да познава целия процес, така че цялостното обучение е ключово към успеха.
  7. Благодарим ти и ти желаем успех!
    Аз също ви благодаря и се надявам да имаме поводи да се виждаме отново.

От 14 до 18 юли, New Horizons ще проведе курс Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation (PMBOK® 5) с лектор Костадин Купенов.

Допълнителна информация за курса:
Програма на курса: Project Management Professional (PMP®) Certification Preparation
Дати: 14 – 18 Юли 2014 г.
Водещ: Костадин Купенов, PMP
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria
Цена за един участник: 750 евро без ДДС

За повече информация и записване потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или e-mail: office@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *