Кампанията CERTIFY 2014 и ползата от сертифицирането

certify-2014-endНа 31 май сертификационния център на New Horizons Bulgaria (PassIT) приключи кампанията Certify 2014. С радост споделяме, че в периода 14 април – 31 май 252 кандидати положиха Microsoft изпит в нашия тест център. Девет от тях спечелиха 30 дневен достъп до MeasureUp тест, а всеки ден един кандидат получаваше New Horizons чаша. За всички тестващи се, бе осигурена възможност за повторно безплатно явяване (Free Retake) на същия изпит в срок до 31 Май 2014 г., в случай че не успеят да го вземат от първия път.

Благодарим на всички включили се в кампанията и бихме искали да насърчим и другите ИТ специалисти, които са решили да тръгнат по една или друга Microsoft сертификационна пътека.

Какви ползи носи придобиването на сертификат?

  1. Сертификатът е доказателство за професионалните ви знания и умения.

Притежаването на Microsoft сертификат демонстрира пред потенциалния ви работодател, че имате необходимите умения, за да бъдете точния кандидат за дадена позиция. Сертификатът показва, че сте достигнали определено ниво на компетентност в Microsoft технологиите, но също така, че сте положили труд да учите и да се явите на изпит. Сертификатите могат да бъдат и необходимо условие при много позиции, така че наличието на такива може да ви постави пред конкуренцията.

Всъщност, статистиката поместена на сайта Microsoft Certification показва, че 91% от мениджърите, които наемат хора, считат сертификата като критерии за наемане. 64% от ИТ мениджърите смятат, че сертификатите играят голяма роля при валидирането на знанията и опита на кандидата за работа.

  1. Професионално предимство от гледна точка на новите технологии

Придобиването на сертификат ви дава предимство на работното място. Например, ако имате сертификат за Microsoft SQL Server 2012, то вие ще познавате много по-добре новите функционалности и начина, по-който те работят, за разлика от вашите колеги, които работят с SQL от по-дълъг период от време. Защо това е така? Много често става така, че те не разполагат с времето да изучават и имплементират нови технологии.

Несъмнено, задълбочените познания по най-новите функционалности, биха ви дали сериозна увереност при работа в екип.

  1. Дава възможност за попълване на пропуските в знанието

ИТ професионалисти, които работят с даден Microsoft продукт ежедневно, често използват само част от функционалностите му. От друга страна подготовката за изпит ви кара да обърнете внимание и да изучите и други функции, които обикновено не използвате. Това със сигурност ще допринесе за обогатяване на опита ви и ще ви научи как да извлечете допълнителни ползи от този продукт.

  1. Давност на сертификатите

Във времето Microsoft са поддържали политика на изтичане на сертификата след определен период от време. С въвеждането на новата сертификационна програма тази политика отново е активна, така че ще се налага ресертифициране през 2 или 3 години. Стремежът към нови сертификати е чудесен начин за обогатяване на знанията и предотвратяване на „остаряването“ на вече придобитите от вас сертификационни степени.

  1. Повече умения, повече пари

По данни на TechRepublic ИТ специалистите, притежаващи Microsoft сертификати са сред са сред най-добре платените в своята област.

Тук трябва да кажем, че придобиването на сертификационни степени, се оценява различно от различните компании и зависи изцяло от тяхната политика – едни са отворени за финансиране на допълнително обучение и сертификат, други пък не го правят.

Сертификационният ни център Pass IT е партньор и оторизиран тестов център на Prometric и Pearson VUE – световни лидери в разработката и доставката на ИТ сертификационни изпити. Оторизиране сме да провеждаме изпити по технологиите на повече от 100 компании от типа на:

  • Adobe,
  • Apple,
  • Cicso Systems,
  • Citrix,
  • CompTIA,
  • Dell,
  • Hewlett-Packard,
  • IBM,
  • LPI,
  • Microsoft,
  • Oracle, и др.

Ако желаете да се регистрирате за изпит, моля посетете страницата ни http://passit.bg или се свържете с нас на тел: 02 421 00 55 и имейл: certification@passit.bg

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *