ИТ компаниите търсят умения над престиж

resume-adaptive-skillsДокато свободните позиции в ИТ сектора продължават да растат, за компаниите е все по-маловажно къде един кандидат е завършил образованието си и много по-важно какво е научил докато е бил там.

Джим О’Нийл , CIO на софтуерната компания HubSpot , смята, че стремежа на индивида към важните за него умения и нагласата му за работа са много по-значими, отколкото това къде е завършил своето образование.

Не мисля, че през последните пет години, съм наел някой, въз основа на неговото образование„, казва О’Нийл пред CIO.com . „Това не е пряка корелация с техния успех. С кредитна карта и 10 долара можете да си купите сървър в облака на Amazon, Google или Rackspace„, заяви О’Нийл . „Няма извинения вече. Ето защо аз съм малко циничен на темата образование.

В търсенето на умения

Хората, които се надяват да се издигнат, като изучават най-новите технологии трябва да имат предвид, че настоящите технологии са дошли от първичните езици като Java, C + + и SQL, обясни Шраван Голи , президент на сайта Dice.com . Да бъдеш добре запознат с технологията за изграждане на блокове и да знаеш как тези блокове са свързани с по-новите концепции е ценно умение, което може да помогне на кандидатите да разберат къде да търсят обучения.

Маркус Шварц, старши вицепрезидент за глобалното образование и развитие в SAP, очаква кандидатите да събират примери, които показват как независими ИТ проекти, по които са работили са свързани с бизнес процесите или са придобили сцепление сред тези, които са взаимодействали с тях.

„Това, което HR мениджърите търсят е някой, който е в състояние съзнателно да се изправи срещу определен проблем“, обясни Schwarz. „Те трябва да докажат, че могат да свържат света, с който са запознати – технологиите, със света на бизнеса и на бизнес потребителите .“

Някои компании осъзнават, че на новите служители може да им липсват някои от желаните умения за работа и са готови да обучат подходящия кандидат.

Да павираш пътя си

Повечето HR мениджъри очакват да видят кандидати с необходимия опит, да работят, както с хардуер, така и с различни системи. Въпреки това, служителите с по-широки ИТ умения, които имат интерес в определена насока, лесно ще намерят компании, желаещи да ги обучат.

Възможностите за ИТ хората, особено за тези, които се развиват, е да преминат от административно мислене към продуктово мислене.„, заяви О’Нийл . “ Ако можете да запълните тази празнина, кариерните Ви възможности са безкрайни, защото всъщност може да се превърнете в продуктов инженер, ако искате естествено.“

Тези, които се надяват да започнат или да разширят ИТ кариерата си, се впускат в силен пазар, особено тези, които търсят позиции, свързани с анализ на големи данни, сигурност и мобилни разработки. Учебните центрове предлагат различни нива на обучение, както основни компютърни обучения, така и по-напреднали сертификационни пътеки. По-обширните курсове, като обучението по CompTIA A+, също са на разположение за тези, които се интересуват от придобиване на ИТ познания, но не са сигурни какво ги интересува най-много. Курсовете по разработка на приложения, киберсигурността и управлението на проекти също са на разположение, което позволява на ИТ професионалистите да получат или запазят уменията си в най-горещите сектори.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *