Семинар: Как да стана Front-end developer?

urlДа започнем от основите и да разясним какво точно прави един front-end developer.

Html-ър, кодер, уеб дизайнер, front-end-ър, или просто човека, който прави това, което виждате на монитора си, когато дадена страница се зареди в браузъра. Front-end-ърите правят това по няколко различни начини, включително създаването и оформлението на страницата със заглавия и параграфи, стилът на страницата с цвят и шрифт, характеристиките на страницата, както и евентуални анимации.

„Но в една уеб страница има ужасно много елементи! Как се прави всичко това?“

Тук е моментът да признаем, че front-end-ърът е извънземен магьосник дошъл на земята, за да разработи уеб страниците ни и да ни избави от големите корпорации. 🙂

Всъщност, front-end разработчиците използват няколко магии, за да постигнат това, което виждаме дори в момента. Ето основните с просто обяснение на това, което правят:

 1. HTML (HyperText Markup Language) – Дефиниране на структурата на дадена уеб страница.
 2. CSS (Cascading Style Sheets) – Стилът на дадена уеб страница. Контролира как се извеждат HTML елементите, включително техния цвят и шрифт.
 3. JavaScript – Език за програмиране, който е включен във всички съвременни браузъри. Използва се, за да се правят динамични уеб сайтове, включително анимации.
 4. jQuery – JavaScript библиотека, която опростява много от задачите.

По време на семинара „Как да стана front-end developer?участниците ще се запознаят по-отблизо, както с технологиите, така и с изискванията на работодателите за позицията front-end developer. Ще разберат какво е търсенето в цифри на такива специалисти в България, както и кои са най-новите тенденции в уеб дизайна.

Аудитория

Семинарът „Как да стана front-end developer?“ ще бъде полезен на всички, които искат да започнат кариера, като уеб разработчици и да създават красиви и добре работещи уеб страници.

За водещите

Boris DelevБорис Делев е специалист с над 10 години опит в разработката на уеб съдържание. Има опит с PHP, MySQL, RubyOnRails, JavaScript, jQuery, Prototype, Ajax, SOAP, HTML5, CSS3. Работил е по проекти за едни от най-големите компании в България. От близо 5 години е технически директор на StudioX – компания специализирана в разработката на уеб съдържание.

Vladislav DekovВладислав Деков е маркетинг специалист в New Horizons Bulgaria, както и разработчик с повече от 6 години опит в създаването на уеб съдържание. Има опит с PHP, JavaScript, jQuery, Ajax, HTML5, CSS3 и др.

Време и място на провеждане

Дата: 29 януари 2014 г., сряда
Час: 18:30-20:00
Адрес: Интерпред, блок А, етаж 6, бул. “Драган Цанков” № 36, София
Условия за участие:
Семинарът е безплатен, но изисква регистрация. За да заявите участието си, попълнете регистрационната форма. Местата са ограничени.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  3 Коментари

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *