Курс: Въведение в метода Канбан

На 7 ноември 2013 г. в New Horizons ще се проведе еднодневен курс Въведение в метода Канбан, с водещ Димитър Бакърджиев, експерт в успешното управление и изпълнение на технологични проекти, а също така Accredited Kanban Traininer (AKT) към Lean Kanban University (LKU). Обучението се организира от Ню Харайзънс България в партньорство с Taller Technologies Bulgaria.

taller_technologies_logoLKU-Accredited-Kanban-Training-badge-lgrey-72dpi_L150Kanban е метод, основан на принципите на Lean, фокусиран върху постепенно и безпроблемно трансформиране на организациите в адаптивни, ефективни, ориентирани към доставяне на стойност на клиентите. Kanban практиките на визуализиране, управление и непрекъснато подобряване на работния процес спомагат за ускоряване разработката на софтуер и подобрение на ИТ операциите, съкращаване времето за доставка, оптимизиране използването на ресурсите, намаляване на загубите в процесите, повишаване качеството на продуктите и услугите и засилване на сътрудничеството със заинтересованите страни.

Kanban също така е популярен и в организации, които се стремят към повече гъвкавост на бизнеса, но не желаят или за тях не са приложими Agile методи за разработка на софтуер. Kanban им дава възможност да направят подобрения в управлението и обслужването на клиентите без да се правят значителни промени в работните практики, организационна структура, роли, отговорности или длъжности.

Програмата на курса включва модули:

Модул 1 – ЗАЩО Канбан метода е правилният избор и КАКВО представлява:

  • Канбан  – Какво представлява и защо да го ползваме?
  • Защо Канбан?
  • Какво е Канбан?

Модул 2 – КАК може да приложим Канбан метода към съществуващия работен процес:

  • Основни принципи и практики на Канбан
  • Визуализация
  • Създаване на канбан дъска
  • Задаване ограничения на количеството незавършена работа
  • Координация, измерване, подобрения

За да е ефективно ученето, то трябва да е удоволствие и забавление! Затова курсът ще бъде интерактивен и с практически упражнения. 🙂

Аудитория:
Директор, Ръководител на екип, Мениджър, Ръководител на проект, Бизнес анализатор, ИТ Специалисти.

Цели на обучението:
След завършването на курса участниците ще имат разбиране за основите на Канбан и ще бъдат готови да решат дали да приложат Канбан върху съществуващия работен процес в организацията.

Сертификат:
Всеки участник получава сертификат от Lean Kanban University за посещение на акредитирано обучeние, както и сертификат от Ню Харайзънс България.

За водещия

dimityr-bakyrdjievLKU-Accredited-Kanban-Trainer-seal-300dpi_LДимитър Бакърджиев е Управляващ Партньор в Taller Technologies България – компания, занимаваща се с разработка на софтуерни системи и мобилни приложения. Той е експерт в успешното управление и изпълнение на технологични проекти, а също така Accredited Kanban Traininer (AKT) към Lean Kanban University (LKU) и един от водещите практици на Kanban в България. В стремежа си за популяризация на метода, Димитър публикува книгата Канбан на Дейвид Андерсън на български език. Със своя практически опит в управлението на екипи за разработка на софтуер, които често са географски разпръснати, но изпълняват мащабни проекти за мултинационални организации, Димитър ефективно съчетава теорията и практиката на Agile методите и може да предостави ценна информация с примери от реалния живот. Той често е лектор на различни конференции, като през октомври му предстоят презентации на две мероприятия в Холандия и Великобритания, посветени на Модерни мениджмънт практики.

Допълнителна информация за курса:
Подробна програмаВъведение в метода Канбан (pdf)
Продължителност: 1 ден (8 учебни часа)
Дата на провеждане: 7 ноември 2013 г. (четвъртък)
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria, бул. Драган Цанков №36, Интерпред, бл. А, ет. 6.
Цена: 151 евро без ДДС
Отстъпка: 5% за регистрация и плащане до 24.10.2013 г.
Налични отстъпки за групи и/или брой участници.

За повече информация и записване за предстоящия курс Въведение в метода Канбан потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *