Курс: Канбан за практици

На 14 и 15 ноември 2013 г. New Horizons ще проведе двудневен курс Kanban For Practitioners, с водещ Димитър Бакърджиев, експерт в успешното управление и изпълнение на технологични проекти, а също така Accredited Kanban Trainer (AKT) към Lean Kanban University (LKU). Обучението се организира от Ню Харайзънс България в партньорство с Taller Technologies Bulgaria.

LKU-Accredited-Kanban-Training-badge-lgrey-72dpi_L150taller_technologies_logoKanban е метод, основан на принципите на Lean, фокусиран върху постепенно и безпроблемно трансформиране на организациите в адаптивни, ефективни, ориентирани към доставяне на стойност на клиентите. Kanban практиките на визуализиране, управление и непрекъснато подобряване на работния процес спомагат за ускоряване разработката на софтуер и подобрение на ИТ операциите, съкращаване времето за доставка, оптимизиране използването на ресурсите, намаляване на загубите в процесите, повишаване качеството на продуктите и услугите и засилване на сътрудничеството със заинтересованите страни.

Целева аудитория:
Директор, Ръководител на екип, Мениджър, Ръководител на проект, Бизнес анализатор, ИТ Специалисти.
Този курс е подходящ за хора с основни познания за Канбан, които ще добият ясна представа относно подхода за прилагането на Канбан върху съществуващ работен процес. Курсът е приспособим към почти всеки вид интелектуален труд. Възможно е моделиране на съдържанието на курса, за да се задоволят интересите на аудитории, вече работещи с определен процес, например Scrum.

Въз основа на практическия опит на обучаващия, участниците ще научат как да:

 1. Определят вътрешните и външните източници на неудовлетворение;
 2. Анализират връзката между търсенето на услуги и капацитета на екипа;
 3. Моделират процеса на откриване на знание;
 4. Конструират и визуализират канбан дъска ;
 5. Определят/приоритизират подобрения;
 6. Определят ритъма на различните дейности;
 7. Определят класове услуги;
 8. Създадат план за внедряване на Канбан и договорят стратегията със заинтересованите страни.

Учебен материал:
Като част от обучението курсистите получават книгата на Дейвид Андерсън „Канбан. Успешна еволюционна промяна за вашия технологичен бизнес“ на български език. Дейвид Дж.Андерсън е пионерът, който въвежда Канбан за първи път в Майкрософт през 2004 г., като от тогава насам постоянно го развива. Канбан е книга, която представя неговите виждания за този нов вълнуващ метод за управление на промяната.

Сертификат:
Всеки участник получава сертификат от Lean Kanban University за посещение на акредитирано обучение, както и сертификат от Ню Харайзънс България.

dimityr-bakyrdjievLKU-Accredited-Kanban-Trainer-seal-300dpi_LДимитър Бакърджиев е Управляващ Партньор в Taller Technologies България – компания, занимаваща се с разработка на софтуерни системи и мобилни приложения. Той е експерт в успешното управление и изпълнение на технологични проекти, а също така Accredited Kanban Traininer (AKT) към Lean Kanban University (LKU) и един от водещите практици на Kanban в България. В стремежа си за популяризация на метода, Димитър публикува книгата Канбан на Дейвид Андерсън на български език. Със своя практически опит в управлението на екипи за разработка на софтуер, които често са географски разпръснати, но изпълняват мащабни проекти за мултинационални организации, Димитър ефективно съчетава теорията и практиката на Agile методите и може да предостави ценна информация с примери от реалния живот. Той често е лектор на различни конференции, като през октомври му предстоят презентации на две мероприятия в Холандия и Великобритания, посветени на Модерни мениджмънт практики.

Допълнителна информация за курса:
Подробна програмаКанбан за практици (pdf)
Продължителност: 2 дни (16 учебни часа)
Дати на провеждане: 14 – 15.11.2013 г. (четвъртък и петък)
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria, бул. Драган Цанков №36, Интерпред, бл. А, ет. 6.
Цена: 316 евро без ДДС
Отстъпка: 5% за регистрация и плащане до 31.10.2013 г.
Налични отстъпки за групи и/или брой участници.

За повече информация и записване за предстоящия курс Канбан за практици потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *