Курс: Certified Ethical Hacker (CEHv8) с включен ваучер за изпит

Обучен да мисли и действа като хакер, CEH е най-мощното професионално оръжие срещу заплахите за информационните системи на организацията.

На 11 ноември 2013 г. в New Horizons Bulgaria стартира 5-дневен присъствен курс за подготовка за един от най-престижните сертификати в областта на информационната сигурност – Certified Ethical Hacker (CEHv8) , с водещ Борис Гончаров – CISSP, ISSMP, CISO, CEH, CEI.

CEHv8-logo.pdfCertified Ethical Hacker (CEHv8) на EC-Council е най-развитата програма за етично хакерство в света, официално приобщена към програмите на обучение към Департамента на отбраната на САЩ. Обучението дава холистичен подход към сигурността, като покрива множество различни технологии и платформи. То потопява курсистите в интерактивна среда, в която ще разберат как да сканират, тестват, атакуват и защитават собствените им системи. Богатата лабораторна среда им дава задълбочено познание и практически опит с важните за сигурността системи.

Програмата на CEHv8 е резултат на години труд на хакери и специалисти по сигурността. Хиляди часове са прекарани в проучване на последните тенденции и техники в света на кибер престъпленията.

Философия, базирана върху атаката

Обичайно хората, на които е поверена сигурността на организацията, никога не са виждали как работят престъпниците и не осъзнават размера на съществуващите рискове.

Етичният хакер е професионалист, ceh-statisticsкойто знае как да открива слабите места и уязвимостите на системата и умее да използва същите инструменти, с които си служат хакерите. Certified Ethical Hacker е обучен да мисли и действа като хакер, за да предотвратява бъдещи атаки.

Нужда от засилено внимание към мобилните устройства. Обемът на мобилни заплахи се увеличава много по-бързо, отколкото за персоналните компютри.

Новостите в  CEHv8:

Модул 16 е насочен изцяло към нарастващите мобилни атаки и показва как да защитите системите от тях, като главните теми в модула са:
Mobile Platform Attack Vectors, Hacking Android OS, Hacking iOS, Hacking Windows Phone OS, Hacking BlackBerry, Mobile Device Management (MDM), Mobile Security Guidelines and Tools, Mobile Pen Testing.

Програмата на курс Certified Ethical Hacker (CEHv8) включва модули:

Module 01: Introduction to Ethical Hacking
Module 02: Footprinting and Reconnaissance
Module 03: Scanning Networks
Module 04: Enumeration
Module 05: System Hacking
Module 06: Trojans and Backdoors
Module 07: Viruses and Worms
Module 08: Sniffers
Module 09: Social Engineering
Module 10: Denial of Service
Module 11: Session Hijacking
Module 12: Hacking Webservers
Module 13: Hacking Web Applications
Module 14: SQL Injection
Module 15: Hacking Wireless Networks
Module 16: Hacking Mobile Platforms
Module 17: Evading IDS, Firewalls, and Honeypots
Module 18: Buffer Overflow
Module 19: Cryptography
Module 20: Penetration Testing

Аудитория:

CEHv8 има за цел да удостовери знанията и уменията на ИТ специалисти, одитори, професионалисти по информационна сигурност, администратори на уеб страници, както и на всеки, който се интересува от сигурността на мрежовата инфраструктура.

За водещия

boris-goncharovБорис Гончаров (CISSP, ISSMP, CISO, CEH, CEI) е директор Информационна сигурност и информационни технологии в Г4С Секюър Сълушънс и инструктор по информационна сигурност в New Horizons Bulgaria. Лектор е на редица водещи конференции по информационна сигурност, сред които: I-4 Berlin, Infosecurity Europe, Infosecurity Russia, European Data Centre Dialogue и др. Борис има повече от 11 години опит в IT и дългогодишен опит във внедряването и управлението на ISMS (Information Security Management System).

За EC-Council

ec-councilEC-Council (The International Council of E-Commerce Consultants) е водеща международна организация в разработката на специализирани програми за тренинг и сертификация на специалисти в областта на информационната сигурност и електронния бизнес (CEH, CHFI, LPT, др.). Програмите на EC-Council са получили одобрение от различни правителствени агенции, като US federal government, National Security Agency (NSA), Committee on National Security Systems (CNSS), US Army, FBI, Microsoft и CERTs (Computer Emergency Response Team) от различни държави. Американският Department of Defense е включил програмата CEH в своята Директива 8570, като едно от изискванията за своите служители по сигурността и поддоставчици.
Измежду организациите в Европа, които използват сертифицирани от EC-Council специалисти, са: HP, IBM, Oracle Corporation, Allianz, UK Ministry of Defense American Express, Deloitte, Fujitsu, KPMG, Motorola, Pricewaterhouse Coopers, Royal Navy, Shell, Vodafone, Police Service of Northern Ireland, Royal Bank of Scotland и др.

logo-EC-CouncilПрез март 2011 г. New Horizons Bulgaria стана единственият за България акредитиран учебен център на EC-Council и беше отличен от EC-Council като Accredited Training Center Newcomer of the Year.

Допълнителна информация за курса:
Пълна програма: Certified Ethical Hacker (CEHv8)
Дати на провеждане: 11-15 ноември 2013 г.
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria
Цена за един участник: 1995 Евро без ДДС *
* В цената е включено явяване на сертификационния изпит за CEHv8.

За повече информация и записване потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или e-mail: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *