Семинар: „Канбан не е методология за управление на процеса на разработка на софтуер… Какво тогава е Канбан?“

Част сте от организация, в която се случват твърде много проекти едновременно? Служителите в организацията се оплакват, че имат да вършат твърде много неща? Изпитвате трудности да осигурите предвидимост за клиентите си? Нямате време за иновации и подобрения?

Simple-kanban-board-mediumKanban е метод, основан на принципите на Lean, фокусиран върху постепенно и безпроблемно трансформиране на организациите в адаптивни, ефективни, ориентирани към доставяне на стойност на клиентите. Kanban практиките на визуализиране, управление и непрекъснато подобряване на работния процес спомагат за ускоряване разработката на софтуер и подобрение на ИТ операциите, съкращаване времето за доставка, оптимизиране използването на ресурсите, намаляване на загубите в процесите, повишаване качеството на продуктите и услугите и засилване на сътрудничеството със заинтересованите страни.

Kanban също така е популярен и в организации, които се стремят към повече гъвкавост на бизнеса, но не желаят или за тях не са приложими Agile методи за разработка на софтуер. Kanban им дава възможност да направят подобрения в управлението и обслужването на клиентите без да се правят значителни промени в работните практики, организационна структура, роли, отговорности или длъжности.

Аудитория

  • Всички, които искат да научат как успешно да предизвикат промяна използвайки Agile и Lean методи.
  • Ако работите като Мениджъри, Ръководители на проекти, Бизнес анализатори, Програмисти в  технологична организация или сте чували за Канбан и бихте искали да научите основите на Канбан метода, тогава този семинар е подходящ за Вас.
  • Участниците в семинара ще научат за ценностите, принципите и икономическите модели, които стоят в основата на Agile и Lean практиките. Ще научат как използването на здрав разум при прилагането на тези идеи води до по-ефективни организации.

Съдържание на семинара:

Основни практики на Kanban:

  • Визуализиране на процеса
  • Ограничаване на незавършената работа (WIP)
  • Управление на потока
  • Подробно описване процедурите на използвания процес
  • Изграждане на обратни връзки с потока, в потока и между нивата на организацията
  • Подобрявайте задружно и развивайте експериментално, използвайки модели и научния подход

За водещия

dimityr-bakyrdjievLKU-Accredited-Kanban-Trainer-seal-300dpi_LДимитър Бакърджиев е Управляващ Партньор в Taller Technologies България –  компания, занимаваща се с разработка на софтуерни системи и мобилни приложения. Той е експерт в успешното управление и изпълнение на технологични проекти, а също така Accredited Kanban Traininer (AKT) към Lean Kanban University (LKU) и един от водещите практици на Kanban в България. В стремежа си за популяризация на метода, Димитър публикува книгата Канбан на Дейвид Андерсън на български език. Със своя практически опит в управлението на екипи за разработка на софтуер, които често са географски разпръснати, но изпълняват мащабни проекти за мултинационални организации, Димитър ефективно съчетава теорията и практиката на Agile методите и може да предостави ценна информация с примери от реалния живот. Той често е лектор на различни конференции, като през октомври му предстоят презентации на две мероприятия в Холандия и Великобритания, посветени на Модерни мениджмънт практики.

Време и място на провеждане

Важно! Поради големия интерес, отваряме допълнителна втора дата за провеждане на семинара.
Ако желаете да се регистрирате, моля, попълнете регистрационната форма по-долу.

Дата: 15 октомври 2013 г., вторник 23 октомври 2013 г., сряда
Час: 18:30-20:00
Адрес: Интерпред, блок А, етаж 6, бул. “Драган Цанков” № 36, София

Условия за участие:
Семинарът е безплатен, но изисква регистрация. За да заявите участието си, попълнете регистрационната форма. Местата са ограничени.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *