Еволюцията на SharePoint 2013

SharePoint 2013Вече 12 години след старта на SharePoint, „платформата за сътрудничество“ на Microsoft не спира да се развива. Наред с развитието си, SharePoint променя и ролята, която изпълнява в организациите.

Последната версия поддържа по-голям обем от данни, мобилни устройства, както и публични уебсайтове. Ето за какво друго може да бъде използван SharePoint 2013:

  • Личен брандинг – Разработчиците могат да ползват SharePoint 2013, за да създават шаблони, както на главни, така и на вътрешни страници, които се придържат към корпоративната идентичност.
  • Като CMS – Използвайки SharePoint 2013 като Content Management System, компаниите лесно могат да управляват публичните уебсайтове.
  • Съхранение на документи – В SharePoint 2013 потребителите могат да прикачват документи в предварително обособени папки и библиотеки, за по-голяма достъпност и организация.

Основният „facelift” в SharePoint 2013 извади на преден план социалното сътрудничество, networking-а, облака, както и Business Intelligence. Възможността за използване на SharePoint като платформа за Business Intelligence излезе наяве още с версия 2010, но възможностите са осезаемо разширени във версия 2013. По-добра е и интеграция между SharePoint и Excel.

Въпреки, че все повече компани използват SharePoint и откриват ползите от новите му възможности, много организации все още имат проблеми с внедряването му. Ето и някои неща, които е добре да знаете и подготвите преди внедряване на SharePoint 2013:

  • Проблеми с миграцията – не можете да мигрирате на SharePoint 2013, ако не използвате SharePoint 2010.
  • План за управление (Governance) – направете план за управление, за да установите корпоративните правила и процеси за употреба. При наличие на много потребители и локации, планът ще Ви помогне по-лесно да управлявате потока от информация.
  • Обучение на крайните потребители – не оставяйте обучението за накрая. Без подходящо обучение крайните потребители не само ще имат затруднения с продукта, а и няма да разберат ползите от употребата му в организацията.

SharePoint 2013 може да бъде от огромна помощ, както на маркетинг отдела, така и на ИТ мениджърите, като средство за рационализиране на процесите и по-добро взаимно сътрудничество между служителите.

На 23 септември 2013 г. в New Horizons Bulgaria започва 5-дневен курс 20331 Core Solutions of Microsoft® SharePoint® Server 2013. Курсът е насочен към опитни ИТ професионалисти, които искат да научат как да инсталират, конфигурират, внедряват и управляват SharePoint Server 2013.

Вижте пълната програма на курс 20331 Core Solutions of Microsoft® SharePoint® Server 2013.

За допълнителна информация, моля, обърнете се към консултант на New Horizons Bulgaria на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *