Курс: Fast Start® in Business Analysis

На 25-ти септември 2013 г. в New Horizons започва тридневен курс Fast Start® in Business Analysis. Курсът е със силна практическа насоченост и има за цел да запознае участниците с процесите на анализ и дизайн, използваните методология и инструменти, както и да развие аналитичните им умения. Водеща ще бъде Анелия Йотова, експерт с над 3 години опит в бизнес и системен анализ, Requirements Management и моделиране на процеси.

business analysisПрактическият курс Fast Start® in Business Analysis дава задълбочен поглед върху жизнения цикъл на ИТ системите (System Development Lifecycle) – от анализ на предприятието и дефиниране на обхвата, до определяне на изискванията и процеса на дизайн. Като развива едновременно „твърди“ и меки“ умения, той ви помага да изградите стабилна основа за анализиране на бизнес процесите и показва как да прилагате в практиката концепциите и придобитите умения.

След края на обучението ще имате знания и умения, необходими да: събирате и анализирате информация; разбирате текущото състояние, процеси и проблемни точки; определяте обхвата на проекта; провеждате интервюта с ключови заинтересовани лица; описвате изискванията; създавате дизайн и план за внедряване на решението; представяте решението пред ръководния екип по начин, който ще ви помогне да получите одобрение.

Програмата на Fast Start® in Business Analysis включва модули:

1. Workshop Introduction
2. Enterprise Analysis
3. Defining Project Scope
4. Procedure Analysis
5. Stakeholder Interviews
6. Requirements, Assumptions and Constraints
7. Defining a Solution
8. Solution Implementation Planning
9. Management Presentation

Програмата на курса е одобрена от IIBA (International Institute of Business Analysis) и носи 21 PDUs.

Аудитория:
Fast Start® in Business Analysis е подходящ за бизнес анализатори, системни анализатори, мениджъри, ИТ специалисти и др. Не се изисква предварителен опит в бизнес анализа.

За водещия

AYotova6Анелия Йотова е вицепрезидент по образованието към българската секция на Международния институт по бизнес анализ. От две години е член на института, а от три се занимава ежедневно с бизнес и системен анализ, requirements management и управление на проекти. Работата й в голяма телекомуникационна компания й позволява да развива уменията си в комплексна среда от процеси и системи. Има опит в международни проекти, като за кратко успешно влиза в ролята на бизнес анализатор за словенски мобилен оператор. Преминала е професионални обучения по Управление на проекти, Моделиране на процеси, UML.

Анелия Йотова провежда обучения по бизнес анализи към New Horizons Bulgaria.

Допълнителна информация за курса:
Подробна програма на курса: Fast Start in Business Analysis Course Outline (pdf)
Продължителност: 3 дни (24 учебни часа)
Дати на провеждане: 25-27 септември 2013 г.
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria
Цена: 525 Евро без ДДС

За повече информация и записване за предстоящия курс Fast Start® in Business Analysis потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *