Курс: CAPM® – Certified Associate in Project Management

На 19, 20 и 21 юли 2013 г. New Horizons ще проведе обучение за CAPM® – Certified Associate in Project Management. Курсът подготовя за придобиване на професионалния сертификат за управление на проекти CAPM® на Института на управление на проекти (PMI®).

Project managementCAPM® сертификатът e насочен към специалисти, които са в началото на кариера си като проектни мениджъри и имат малко или никакъв опит в управлението на проекти. Курсът ще бъде полезен и на хора, които участват в изпълнението на проекти, без да са ангажирани в управлението им. Той ще бъде ценен също за тези от вас, които искат да бъдат сертифицирани за работа с проекти, но нямат изискваните от Project Management Institute (PMI®) часове практически опит за PMP® сертификация.

По-долу можете да се запознаете с изискванията за допускане до изпит, както и със стъпките за сертифициране.

Изисквания за полагане на сертификационен изпит за CAPM®:

  • Диплома за завършено образование и 1500 часа практически опит в сферата на управление на проекти
  • Или диплома за завършено образование и 23 часа обучение.

Стъпки за CAPM® сертифициране:

Подаване на заявление за кандидатстване От момента, в който започнете да попълвате онлайн формата за кандидатстване, разполагате с 90 дни, за да я завършите и изпратите. Затова преди да започнете с попълването, се уверете, че отговаряте на изискванията и можете да предоставите необходимата информация. PMI® препоръчва заявлението да се попълни онлайн, но също така има възможност да бъде го разпечатате и изпратите в хартиен формат.

blog-post-arrow

Пълен преглед на заявлението
PMI® извършва пълен преглед на подадените заявления до 24 часа, ако формата е попълнена онлайн. Ако е изпратена на хартия, разглеждането отнема между 10 и 20 работни дни.

blog-post-arrow

Процес на плащане на кандидатаАко заявлението Ви е прието, можете да преминете към заплащане на таксата за изпита, което се извършва директно към PMI. Цената зависи от това дали изпитът е компютърно базиран или е на хартия, както и от това дали кандидатът e член на PMI.

blog-post-arrow

Процес на разглеждане(ако заявлението Ви е прието)
Всички заявления са обект на одитиране, въпреки че само процент от тях реално биват прегледани. Селекцията на форми за одит става на случаен принцип. Ако Вашето заявление е избрано, ще получите известие по имейл, след като е получена таксата за изпита. По време на процеса на одит ще бъдете помолени да представите копие от диплома, референции за работен опит (ако е необходимо), копие от сертификати за преминато обучение по темата.
Срокът за набавяне и представяне на тези документи е 90 дни. PMI разглеждат представените документи в срок от 5 до 7 дни.

blog-post-arrow

Полагане на изпит1 година
Трябва да се явите на сертификационния изпит в срок до 1 година от деня на одобрение на кандидатурата Ви. В рамките на тази една година можете да се явите изпита до три пъти.

blog-post-arrow

Сертификационен цикъл5 години
Сертификатът за CAPM® е валиден 5 години от датата, на която е издържан изпитът. След това можете да кандидатствате за някой от другите сертификати на PMI® или да положите нов изпит, за да се ресертифицирате за CAPM®.

 

Подробната документацията за кандидатстване за CAPM е налична на адрес: http://www.pmi.org/Certification/~/media/PDF/Certifications/pdc_capmhandbook.ashx

Предстоящият курс за CAPM в New Horizons е с обща продължителност от 23 часа, като след края му всеки курсист получава сертификат за завършено обучение, покриващо изискването на PMI за 23 контактни часа.

За водещия:

Ginka IlievaГинка Илиева е сертифициран Project Management Professional® (PMP), с над 13 години опит в областта на управлението на проекти, десет от които в Мобилтел. Ръководила е и е участвала в над 20 проекта на международно и местно ниво, а от няколко години има опит и в предоставянето на обучения за управление на проекти и екипи. Повече от 15 години е заемала позиции на експертно и ръководно ниво в сферите на банковото и застрахователно дело, разработка на софтуер, телекомуникации и информационни технологии.

Допълнителна информация за курса:
Подробна програма на курса: Certified Associate in Project Management (CAPM®)
Продължителност: 3 дни (24 учебни часа)
Дати на провеждане: 19-21 юли 2013г.
Цена: 450 Евро без ДДС
Място на провеждане: Учебен център New Horizons Bulgaria

Защо да се сертифицирате?
Сертификатите на PMI за управление на проекти повишават успеваемостта на проектите, доказват компетентността и знанията на притежателя им, подобряват професионалния статус, отварят достъп до ресурси и помощни средства, допринасят за намиране на нови възможности и надхвърлят многократно изискванията на работодателите.

За повече информация и записване за предстоящия курс Certified Associate in Project Management (CAPM®) потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *