Курс: Excel 2010 VBA – A Comprehensive Approach

На 10 и 11 декември 2012 г. New Horizons ще проведе курс за Visual Basic for Applications (VBA) в Microsoft Office Excel 2010, с водещ Лилия Николова.

excel 2010 vbaДори да познавате широките възможности, които дава потребителският интерфейс на Microsoft Excel, вероятно понякога Ви се иска да откриете по-лесен начин за изпълнение на рутинни, повтарящи се задачи или да изпълните действие, което не е зададено в стандартните опции.
Именно в тези случаи ще Ви бъдат полезни т.н. „макроси“ – серия от команди и функции, които можете да запишете и лесно да приложите отново, когато имате нужда да изпълните дадена задача в Microsoft Excel.

Макросите Ви дават възможност да автоматизирате повтарящи се задачи, да опростявате сложни задачи, да създавате нови възможности в Excel, както и да изпълнявате действия, които интегрират Excel с Access или други Microsoft Office приложения.

Единият начин да създадете макрос е чрез автоматичен запис на последователността от действия, които извършвате. Сравнително лесен за научаване, автоматичният запис Ви дава само малка част от възможностите, които можете да постигнете, ако сами напишете код на макрос на езика за програмиране Visual Basic for Applications (VBA).

Когато става въпрос за VBA, думите „код“ и „програмиране“ не бива да Ви стряскат. VBA е създаден, за да служи за Вашето удобство, а oсновните принципи се основават на здрава логика и не е трудно да бъдат разбрани. С добър учител, малко повече търпение и упражнения ще се убедите, че VBA може да направи работата Ви по-лесна и да Ви позволи да извършвате в Excel дейности, които не сте смятали за възможни.

Знанията за VBA в Excel ще Ви бъдат полезни и за други офис програми на Microsoft, като Word, Access, PowerPoint, Project. Нещо повече, веднъж след като сте се запознали с основите на VBA, ще Ви бъде много по-лесно да направите сами следващите стъпки и да разширявате възможностите на програмите. Времето, което ще отделите, за да научите VBA, ще Ви се отплати многократно.

Запознайте се с възможностите на VBA в двудневния курс на New Horizons Bulgaria Excel 2010 VBA – A Comprehensive Approach. Програмата на курса е подходяща за хора, които нямат опит с VBA, и включва модули:

 • Recorded Macrosщ
 • Recorder Workshop
 • User-Defined Functions
 • Using the VBA Editor
 • Understanding VBA
 • Procedures
 • Using Variables
 • Using Excel Objects
 • Programming Techniques
За водещия:
Liliya NikolovaЛилия Николова – MOS Master, MCT, CCNA
Лилия е Microsoft и Cisco консултант в учебния център на New Horizons Bulgaria и инструктор с дългогодишен преподавателски опит.
Отличена е като един от най-добрите инструктори в глобалната мрежа на New Horizons Computer Learning Centers за 2008 и 2011 година.
Повече за Лилия Николова

Курс Excel 2010 VBA – A Comprehensive Approach ще се проведе на 10 и 11 декември 2012 г. в учебен център New Horizons Bulgaria.

За допълнителна информация и записване потърсете консултант на New Horizons Bulgaria на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *