Управление на бизнес процеси (Business Process Management) – практически семинар

На 29 и 30 ноември 2012 г. в New Horizons Bulgaria ще се проведе обучение за Управление на бизнес процеси (Business Process Management). Обучението съчетава теория, казуси и практически упражнения и ще даде на участниците основни познания за управлението и ре-инженеринга на бизнес процеси, начини за повишаване на ефективността и подобряване на работата.

Защо BPM?

Бизнес процесите са това, което една организация прави. Те съществуват, без значение дали тя ги нарича така, дали се разпознават и дали се подобряват. Но тези, които организирано управляват процесите си, са много по-успешни.

Oрганизациите, които успешно практикуват BPM, получават редица ползи:

  • Намаляване на разходите
  • Подобряване ефективността на персонала
  • Стандартизация и измеримост
  • Минимизиране на дефектите
  • По-бърза и евтина автоматизация
  • По-кратко време за изкарване на нови продукти
  • Ориентация към клиента и по-добро обслужване
  • Привличане и задържане на нови клиенти
  • Намаляване на нещата, които не добавят стойност
  • Съответствие със стратегията
  • Ясни отговорности
  • Гъвкавост

Данни за успехи, постигнати чрез BPM, като намалени разходи, подобрена конкурентоспособност, гъвкавост и други, има от всички икономически сектори. Традиционно, най-големите инвеститори в BPM са от сферите на финансовите услуги (банково дело и застраховки), телекомуникации, ютилити, фармация, автомобилостроене, търговия, производство и публични услуги (държавен сектор).

Двудневният семинар на New Horizons Bulgaria за Business Process Management (BPM) е със силна практическа насоченост. Основната част от упражненията се изпълняват с помощта на софтуерни инструменти, в това число и един безплатен, който може да се ползва без ограничение след завършване на курса.

Съдържание на обучението:

1. Управление на бизнес процеси (Business Process Management) – същност и ползи
2. Моделиране на бизнес процеси
3. Жизнен цикъл
4. Стратегия за управление на бизнес процеси
5. Анализ и оптимизация на процесите
6. Реализиране на оптимизациите
7. Автоматизация на бизнес процеси
8. Контрол на бизнес процесите
9. Проект за управление на бизнес процес. Фактори и рискове

Аудитория:

Практическият семинар за Управление на бизнес процеси (Business Process Management) е предназначен за: изпълнителни директори, мениджъри на отдели, ръководители на програми и проекти, директори на отдели за управление на информационни системи, мениджъри по качеството, консултанти, специалисти по системи за управление на бизнеса, собственици на процеси и всички други хора в една организация, които се интересуват от начини за повишаване на ефективността и подобряване на работата.

За водещия:

Сергей Аличков има над 10 години опит в сферата на управлението на бизнес процеси с ARIS технологията на IDS Scheer. Преминал е обучения за различни продукти от фамилията ARIS в Саарбрюкен (Германия), Прага (Чехия) и София. Участвал е в редица А-клас семинари на IDS Scheer в Австрия, Германия, Португалия и др. Богат практически опит от участие в проекти, свързани с изграждане на информационни архитектури, моделиране и оптимизиране на бизнес процеси в държавния и частния сектор, както в национален, така и в международен мащаб: НАП, МФ, МИЕТ, НЗОК, АЕЦ Козлодуй, Каолин АД, Суис Телеком, Тюв Германия. В момента е ръководител на проект за изграждане на информационна архитектура в Генерална Дирекция Митническа и Данъчна политика на Европейската комисия (DG Taxud).

За информация и записване:

Курсът е със стандартна продължителност 2 дни (16 учебни часа).
Цена за един участник: 250 Евро без ДДС

За повече информация и записване потърсете консултант на New Horizons на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg. Местата са ограничени.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *