5 признака, че се нуждаете от обучение по Excel

Microsoft Excel е стандартът за електронни таблици както за бизнес, така и за лична употреба. Ако едно от изброените по-долу е вярно за Вас, вероятно е време сериозно да се замислите за нуждата от курс по Excel, който да Ви помогне в битката с всемогъщия софтуер.

 

  1. Пропускате крайните срокове
    Оставате да нощувате офиса, надвесени над таблици с данни, но въпреки това никога не успявате да свършите навреме подготвяните анализи и отчети?
    Курсът по Excel ще Ви научи да въвеждате данните бързо и точно, за да можете се фокусирате върху анализите. Ще Ви запознае с функции и формули, чрез които можете да автоматизирате калкулациите, както и да представите данните в различни диаграми, така че по-лесно да забелязвате тенденции, да проследявате разходи и пр.
  2. Превърнали сте се в нещотърсач
    Често ли се случва да губите времето си в търсене на данните, които Ви трябват, като номер на поръчка или детайли по плащания? Вашият инструктор по Excel ще Ви покаже как да намирате важната информация и да добавяте филтри, за да виждате само данните, които са Ви необходими. Чрез обобщените таблици (Pivot Tables) ще можете да правите бързи извадки на различни части от информацията, например данните за продажбите през конкретни месеци.
  3. Харчите повече, отколкото фирмата е склонна да ви даде
    Притеснява ли Ви фактът, че не успявате да удържате проектите в рамките на зададените финансови параметри и често се налага да искате допълнително увеличение на бюджета?
    Разходи, които надхвърлят определения бюджет, може да са знак, че не се справяте добре с проследяването на финансите. От сайта на Microsoft Office могат свободно да бъдат свалени темплейти със специфично предназначение – от планиране на лични финанси, например за сватба или екскурзия, до организиране на бюджета за фирмено събитие или проследяване на кривата на разходите. Excel ще Ви помогне да изчислите вноските по заема си, да направите прогноза за приходите в следващите 12 месеца и много други.
  4. Презентациите Ви се провалят
    Колкото и завладяваща да е Вашата PowerPoint презентация, рано или късно в нея се намества някоя строга таблица, диаграма или графика. Ако по време на презентацията Вашите колеги загубят интерес или отклонят вниманието си, те може да пропуснат важната информация, която искате да им представите. Курсът по Excel ще Ви научи как да използвате визуални елементи като sparklines, за да представите тенденциите и да акцентирате върху ключовите моменти.
  5. Работите под непрекъснато напрежение
    Имали ли сте мениджър, който поне веднъж да не е изисквал резултати „за вчера”? Едва ли. Когато сте претрупани с работа и трябва да делегирате част от задачите на Ваши колеги, Excel отново ще Ви бъде от помощ. Вашият инструктор ще Ви покаже как да качите Excel файла, по който работите, в SharePoint и да дадете права на различни хора да виждат и работят по определени части от него.

Ако знаете – или лично сте изпитвали – други симптоми на болестта не-мога-да-се-справя-с-Excel, споделете ги! 🙂

И не забравяйте – колкото и тежка да изглежда ситуацията, опитният инструктор по Microsoft Excel ще Ви покаже тънкости и хитрини, с чиято помощ ще върнете нещата във Вашия контрол.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *