New Horizons ще участва във втория „Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за Югоизточна Европа“

За втора поредна година New Horizons Bulgaria е партньор на „Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа“, който протича под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

cyber conference Вторият „Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа“ ще се проведе от 22 до 24 октомври 2012 г. в София. Форумът e най-голямото събитие в областта на киберсигурността в региона. В него ще вземат участие над 150 представители на правоохранителни органи от 20 държави, висши експерти по сигурността от държавната администраци, водещи ИКТ компании, доставчици на Интернет и онлайн услуги, банки, финансови институции, неправителствени организации, медии.

Организатори на събитието са Министерството на вътрешните работи на Република България, в лицето на сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарат” към ГДБОП, Международната академия за обучение по киберразследвания и Международна агенция за противодействие на престъпността и политики за сигурност.

В рамките на форума New Horizons Bulgaria ще вземе участие в два дискусионни панела: „Хактивизъм“ и „Сигурност на интелигентното общество“.

Boris Goncharov

Борис Гончаров

Лектор в панел „Хактивизъм“ ще бъде Борис Гончаров (CISSP, ISSMP, CEH, CEI), директор Информационна сигурност и информационни технологии в Г4С Секюър Сълушънс и инструктор по информационна сигурност в New Horizons Bulgaria.

В презентацията си на тема: Хактивизим: Защото те не харесват СИСТЕМАТА Борис ще представи причините и мотивите за възникване на хактивизма, рисковете, свързани с това явление, както и каква би могла да бъде организационната стратегия за защита.

Борис Гончаров ще бъде водещ на предстоящия курс Certified Ethical Hacker (CEH), който ще се проведе от 12 до 16 ноември 2012 г. в New Horizons Bulgaria.

Николай Пенев, изпълнителен директор на New Horizons Bulgaria, ще бъде модератор на панел „Сигурност на интелигентното общество“, в който ще бъдат дискутирани индустриалния шпионаж, законосъобразността на спам филтрите и др.

С пълната програма на форума можете да се запознаете тук: Програма.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *