New Horizons Bulgaria получи международно отличие за провежданите ИТ обучения

New Horizons Bulgaria беше отличен за Европейски център на 2012 година по време на международната конференция на New Horizons Computer Learning Centers в Лас Вегас тази година.

Наградата се присъжда въз основа на постигнати резултати по три ключови показателя: ръст в обема на обученията, пазарен дял и оценка на качеството на обучението от независимата компания Metrics-That-Matter. Българският учебен център беше избран измежду 33 центъра на New Horizons от 16 държави в региона, сред които: Австрия, Англия, Белгия, Германия, Израел, Ирландия, Испания, Латвия, Румъния, Словакия, Турция, Холандия, Чехия, Швейцария. New Horizons Bulgaria спечели първото място пред два сериозни съперника – New Horizons Hamburg и New Horizons Frankfurt.

За втора година индивидуални отличия получиха и двама членове от екипа на New Horizons Bulgaria: Лилия Николова, инструктор за Microsoft Office и Cisco обучения, и Димитър Стоев, консултант обучения.

NHBG Team Awards
2012 година е знакова за глобалната мрежа на New Horizons, която отпразнува своята 30-та годишнина като световен лидер в ИТ обучението. New Horizons е в топ 20 на ИТ тренинг компаниите в 4 последователни години в класацията на trainingindustry.com.

През 2012 година се навършват и 10 години от основаването на българския учебен център (CTEC-BG), който през 2008 се присъединява към семейството на New Horizons. За над 10 години на българския пазар в New Horizons Bulgaria са обучени над 14,000 студенти и сертифицирани над 5,000 професионалисти.

В проведената на 26 септември 2012 г. прес конференция по повод двойния юбилей на New Horizons, Николай Пенев отбеляза, че разбирането за обучението като инвестиция намира все по-широк прием сред ръководството на българските компании.

Тенденция в България от последните 10 години е увеличаване на търсенето на ИТ обучение. В това отношение пазарът достигна определено ниво на зрялост, което се изразява в по-добро планиране на нуждите и по-високи очаквания от центровете за доставка на обучения. В New Horizons отговаряме на тези очаквания, като следим непрекъснато обратните връзки от обученията, провеждаме анкети сред клиентите и след анализ предприемаме корективни действия,“ посочи Николай Пенев.

Системата за обратни връзки, която New Horizons използва, позволява да се направи съпоставка на нашите резултатите с тези на учебни центрове по целия свят. Показателно е, че курсистите на New Horizons Bulgaria ни оценяват значително по-високо спрямо глобалния стандарт за индустрията по показатели като: обща оценка на обучението; представяне и подготвеност на инструктора;  учебни материали и учебна среда.

MTM feedback NHBG
Набор от добри практики, развити и утвърдени през годините, помага на New Horizons Bulgaria да отговори на нуждите на своите клиенти, а именно:

 • Развиваме се заедно с технологиите. Разширяваме портфолиото си с курсове за новите технологии, които се установяват на пазара.
 • Повишаваме информираността на потребители и ИТ специалисти относно съвременните заплахи за информационната сигурност (безплатни семинари с голяма популярност като Hack the Hackers) и предлагаме учебни програми, които покриват и най-новите заплахи и технологии.
 • Помагаме на мениджърите да установят нуждата от обучение и да измерят възвръщаемостта на инвестицията.
 • Предоставяме гъвкаво финансиране за обучение на частни лица чрез 200,000 лв кредитен ресурс, осигурен в подкрепа на обучението и сертификацията както на студенти, които са в началото на кариерата си, така и на специалисти, които искат да повишат квалификацията си.
 • Предоставяме гъвкави форми на обучение – традиционна класна зала, виртуална учебна зала, индивидуално обучение с ментор, онлайн самообучение, обучение на място при клиента.

NHBG training volumeПрез 2012 година New Horizons Bulgaria за втори път беше отличен и като Номер 1 Доставчик на обучение в класацията на Computerworld за най-успешните ИКТ фирми в България – ИКТ ТОП 100.

Дължим успехите си на нашите клиенти и партньори и им благодарим за това, че вече 10 години ни гласуват доверие. И през следващите години можете да очаквате да разширяваме портфолиото си с обучения за най-новите продукти и да осигуряваме първокласни инструктори от България и света“, каза Николай Пенев, управител на New Horizons Bulgaria.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *