Интерактивна карта на ИТ сертификатите

Актуализирана информация и допълнителни ресурси ще намерите на адрес: http://passit.bg/roadmap/.

В сайта на CompTIA – международно призната асоциация за разработката на сертификационни програми, независими от конкретен производител – можете да намерите полезно визуално представяне на най-популярните ИТ сертификати и кариерни пътища.

IT Certification Roadmap дава възможност да изберете сферата, в която искате да се развивате, и да видите какви сертификати ще ви помогнат на всяко ниво – от начинаещи до експерти.

На картата фигурират кариерни пътища в области като: мрежови технологии, администрация на бази данни, разработка на софтуер, информационна сигурност, обслужване на клиенти, управление на проекти и др. За всяка от тези сфери са представени съответните сертификати на водещи компании като Cisco, Citrix, EC-Council, ISC(2), ITIL, Lunix, Microsoft, Novel/SUSE, Oracle, PMI, Red Hat, GIAC и др.

От менютата можете да изберете да се показват сертификати само за определен кариерен път или от конкретен доставчик (напр. Microsoft, Cisco). Ако искате да видите цялата картина, маркирайте View All certifications в долния ляв ъгъл на картата.

Макар IT Certification Roadmap да не показва всички възможни сертификати в ИТ индустрията и на места да има нужда от актуализиране, това е чудесен и полезен инструмент за кариерно ориентиране. Всъщност, едва ли е необходимо да обяснявам повече. Преценете сами 🙂

Ако имате въпроси и искате да получите допълнителна информация, можете да се свържете с нас на тел.: 02 421 0040 или да дойдете в офиса ни за безплатна консултация.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *