Курс: Въведение в уеб програмирането с HTML5 и CSS – 3 май 2012

Готови ли сте за HTML5?

HTML5 LogoHTML е стандарт за създаване и предоставяне на съдържание в уеб пространството. Най-новата му, пета ревизия – HTML5 – се счита за революционна промяна в начина на изграждане на уеб сайтове. Определяните като най-големи предимства на HTML5 са новите синтаксови функции, сред които <video>, <audio>, <canvas>, и интеграцията на SVG (Scalable Vector Graphics) съдържание, подобряващи работата с мултимедийно и графично съдържание в мрежата. HTML5 видеото премахва неудобството от използването на плъгини и е с потенциал да се превърне в новия стандарт за споделяне на видео съдържание в уеб пространството.

За визуалното оформяне на HTML страници се използва Cascading Style Sheets (CSS) – език, който позволява да се определя как да изглеждат елементите на една HTML страница – шрифтове, цветове, фонове, размери, подредба и пр.

HTML и CSS спецификациите се поддържат от World Wide Web Consortium (W3C) – международен консорциум, изграждащ и поддържащ стандарти за глобалната мрежа (World Wide Web).

Александър Футеков е част от работната група Уеб образование (Web Education) на W3C и за него максимално коректното използване на уеб стандартите е не само страст, а мисия.

Александър се занимава с уеб дизайн от 6 години и е работил по проекти като видео портала Jobtiger.tv, конференцията за ползваемост UXSofia.com, създал е и поддържа корпоратвини блогове и други страници. Автор е на образователни статии за HTML и CSS, публикувал е в порталите за разработчици на браузърите Opera и Mozilla.

Александър Футеков ще бъде водещ на курс Въведение в уеб програмирането с HTML5 и CSS, който ще се проведе на 3 май 2012 г. в New Horizons Bulgaria.

Защо толкова шум около HTML5?

Александър:
HTML и особено най-новата му, пета версия, за пореден път направи революция в интернет пространството, като доказа, че езикът е достатъчно гъвкав, мощен и стабилен, за да стане платформа, която позволява лесно създаване на съдържание и лесния достъп до него. Все по-ясно се вижда, че мобилният достъп до интернет не е бъдещето, той е настоящето. Все повече хора ползват интернет от различни устройства, преобладаваща част от които поддържат HTML5 на отлично ниво. Научаването на езика означава разбирането на една технология, която ще съществува още десетилетия.

Какво харесваш в обученията за HTML и CSS?

Александър:
Харесва ми да преподавам HTML и CSS, тъй като това са технологии, достатъчно лесни, за да се усвоят от хора без опит в програмирането, но същевременно и достатъчно гъвкави, за да позволят креативното им използване.

Какво ще могат курсистите след края на обучението?

Александър:
След този курс ще можете да пишете валиден и семантичен HTML код, да подреждате и стилизирате елементи с CSS и да комбинирате тези умения за създаване на уеб страници. Също така ще научите как да накарате някои от най-новите HTML5 функции и други уеб технологии да работят във всеки браузър.

Повече информация за предстоящия курс Въведение в уеб програмирането с HTML5 и CSS и обучения по сходни теми можете да получите на тел.: 02 4210040 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от курса? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha

    One Comment

    Добавете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *