Тони Стойнев, УНСС

Казвам се Тони Стойнев. В момента съм студент 3-ти курс в УНСС, специалност „Икономика на човешките ресурси”. Учил съм 4 години в ПМГ, специалност „Информатика”, където съм писал програми на C++. Посещавал съм курсове по „C#” на Telerik, но за съжаление не се класирах за следващите кръгове.

Когато завърша, искам да работя в сферата на IT технологиите (администратор на бази данни), но нямам необходимите сертификати и опит за това. Интересите ми са свързани с Microsoft SQL бази данни и мисля, че имам качествата да се развивам в тази област. В днешно време, когато ИТ индустрията е най-развиващият се и проспрериращ сектор. Имам желание да се обучавам и ще се стремя да получа MCTS и MCITP сертификати, които мисля, че ще бъдат добър старт за мен и шанс за успешна реализация в тази сфера. Общите умения, необходими за професията на администратор бази данни, включват: управление на бази данни, създаване и внедряване на таблици, индекси, записани процедури и др., поддръжка на данните на потребителите в организацията.

За да постигна целите си, трябва да вложа много усилия и труд (един добър администатор според мене трябва да има поне 3 години практически опит). Освен необходимите курсове (6231A: Maintaining a Microsoft SQL Server 2008 Database), мисля, че трябва да отделя сериозно внимание на самообучението (четене на книги, online уроци, практически занимания, следене на нововъведенията в областта).
Благодаря за вниманието!

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Тони, като споделите публикацията му чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha