Теодоси Гинин, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“

Казвам се Теодоси Гинин и следвам МИО, трети курс в ПУ „Паисий Хилендарски“. Може да изглежда странно, но съм учил в професионална гимназия „Ана Май“, специалност „Дамско фризьорство“. Винаги съм имал привличане към ИТ технологиите. Още от малък исках компютър, но не за да играя. Исках повече да изуча как работи хардуерът и как може да се свърже с мобилния телефон. Това беше, когато бях седемгодишен. През цялото време ме е интересувало и по-точно сигурността на компютърните мрежи. В момента се занимавам като фрийлансър в уеб разработки и подсигуряване на системи. Отделно от университета ходя на CCNA курсове, засега съм първи семестър. Имам изкаран IT Essentials курс и още няколко в различни институции.

След като завърша, ще гледам да използвам икономическите си умения, придобити от университета със знанията ми от CISCO. Желанието ми е да се насоча към IT сигурността.
Светът е пълен с престъпници и кибер-терористи и ще е нужно да има и почтени хора, които да пазят свободата и сигурноста на хората. По-конкретно ще се насоча към финансовата сигурност, поради големите злоупотреби от виртуалните атаки. Целта ми е да завърша CCNA и след това да мога да започна и CCNA security. Ще се стремя да получа CCIE security, колкото повече знания, толкова по-добре.

Знам, че няма да е никак лесно, и че трябва да следвам конкретен план, но аз съм човек на позитивизма и логиката. Смятам, че ще се справя идеално. Планът ми за действие е следният:
CCNA – една година, CCNA security – половин година. През това време ще работя като стажант или фрийлансър за малки компании, ще се занимавам с имплементирането на нови и сигурни методи за пренасяне на данни. Една от причините за насочването ми към CISCO е поради лидерските позиции на ИТ пазара. ENSA също ми харесва, но за жалост няма как да започна такъв курс. Надявам се да мога някой ден. След време бих желал да бъда съветник в областа на ИТ сигурността. До момента успешно съм защитил Windows системи, като имплементирам различни промени в програмите и начина им на поведение. Разбира се, и програмите на Линукс са ми слабост, но все още съм леко запознат, защото съм нямал възможност да ги изуча по-детайлно.
Много се надявам да бъда един от избраните за стипендия, което ще бъде от голямо значение за бъдещето ми развитие в областта.

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Теодоси, като споделите публикацията му чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha