.PST Capture, безплатен инструмент за събиране на .PST

В отговор на получените многобройни обратни връзки, Microsoft предоставиха безплатен инструмент, с чиято помощ е възможно централизирано откриване и импортване на .PST файлове в пощата на потребителя.

PST Capture | New Horizons BulgariaExchange 2010 дава възможност за създаване на Архивна пощенска кутия, чиято цел е да замести .PST файловете, като предостави централизирано място за съхранение на стара кореспонденция. Предимството е, че това място е върху оптимизиран за целта дисков масив и бива управлявано, следено и бекъпвано от системните администратори.

.PST Capture в 5 стъпки

1. След като конфигурирате Exchange Archive Mailbox, ако не желаете потребителите да могат да създават нови PST файлове, можете да забраните тази функционалност с помощта на Group Policy и темплейта за Office, който можете да свалите от тук: Office 2010 Administrative Template files and Office Customization Tool.

2. Открийте всички съществуващи .PST-та и ги импортнете в пощенските кутии на съответните потребители. Това вече е лесно изпълнимо с PST Capture, достъпен за сваляне от Microsoft Exchange PST Capture. Инструментът се състои от конзола за управление и агенти, които се инсталират на клиентските компютри.

3. При инсталация на клиентите ще Ви бъде поискан адреса и порт на сървъра, на който сте инсталирали конзолата. Ако планирате да инсталирате агента централизирано, можете да посочите името на сървъра със свойството „CENTRALSERVICEHOST“.

Пример:
PSTCaptureAgent.msi /q CENTRALSERVICEHOST=server1.domain.com

4. При инсталация на конзолата трябва да посочите акаунт, който ще се използва за импорт на .PST в пощенските кутии на потребителите. Имайте предвид, че за да можете да импортвате . PST файл, на този компютър също трябва да има инсталиран Microsoft Outlook.

5. Чрез конзолата вече можете да инициирате откриване на .PST-та и да ги импортнете в пощенска кутия на потребителя, която се намира дори и в Office 365.

PST Capture | New Horizons Bulgaria

__________
Георги Иванов е технически инструктор в New Horizons, сертифициран MCT, MCSA, MCTS Windows 7, MCTS Exchange Server 2007, MCTS Exchange Server 2010.

Георги Иванов ще бъде водещ на курс 10135A Configuring, Managing and Troubleshooting Microsoft Exchange Server 2010, който ще се проведе от 6 до 10 февруари в New Horizons Bulgaria.

Други курсове с Георги Иванов:
MOC 50357 Implementing Forefront Threat Management Gateway 2010
MOC 50360 Implementing Forefront Protection 2010 for Exchange and SharePoint
MOC 50509: Implementing Forefront Endpoint Protection 2010
MOC 10233 Designing and Deploying Messaging Solutions with Microsoft Exchange Server 2010
MOC 6451 Planning, Deploying and Managing Microsoft System Center Configuration Manager 2007

Повече информация за предстоящи курсове за Microsoft Exchange Server/ System Center / Forefront можете да получите на телефон: +359 2 4210040 или email: office@newhorizons.bg.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

  Бързо запитване

  Вашите имена *

  Вашият Email *

  Вашето съобщение *

  captcha

  Добавете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *