Пламен Петров, Нов български университет

Здравейте!
Казвам се Пламен и в момента следвам магистърската програма на НБУ и БАН „Управление на проекти по информационни технологии“. От 4 години работя в софтуерна фирма като старши програмист, като участвам в изграждането на web-приложения, работещи в тясна връзка с бизнес системите на нашите клиенти. Наред с това не спирам да развивам уменията си, правейки първите си стъпки в проектния мениджмънт. Прилагам наученото от програмата при активното си участие в мениджмънта на част от проектите, по които съм ангажиран, и високо ценя предоставените от работодателя ми възможности да участвам във вземането на решения и да работя директно с клиентите.

Желанието ми е да се реализирам като проектен мениджър в софтуерната сфера, тъй като винаги съм се интересувал от начините за подобряване на работния процес и постигането на по-добри резултати, а работата, включваща много директна комуникация с хора, за мен винаги е била привлекателна и интересна. Кариерата ми до момента ми подсказа кои са силните ми страни и смятам, че развитието ми в тази посока е нейното естествено продължение.

Позицията, към която се стремя, включва както планирането и контрола на всички дейности, нужни за успешното завършване на един софтуерен проект, така и мотивацията и развитието на хората в един екип. Вярвам, че широката теоретична подготовка, информираност и натрупан технически опит ще ми помогнат да постигна целите си, но съм сигурен, че сертификационните програми на PMI също ще изиграят положителна роля за моята кариера и ще ми дадат допълнителни знания и увереност.

За да стигна до целта, ще бъдат нужни много упоритост, труд и желание. Винаги съм харесвал сентенцията “Ако си най-умният човек в една стая, то най-вероятно се намираш в грешната стая”. В този ред на мисли, за мен ще бъде много важно по всяко време да продължавам да съм в правилното обкръжение – среда на интелигентни и информирани хора, среда на взаимно обогатяване и респект. Постепенното натрупване на опит на тази позиция на работното ми място също ще бъде от решаващо значение.

Стъпки:
– Март-Май 2012 – Кандидатстване пред PMI за допускане до изпит и подготовка
– Юни 2012 – Явяване на изпит за сертификат CAPM.
– Септември-Декември 2012 – Получаване на допълнителни компетенции чрез курсове – усвояване на Microsoft Project, разговорен бизнес-английски
– 2012-2015 – Придобиване на нужния 3-годишен практически опит в управлението на проекти за явяване на изпит за сертификат PMP на PMI
– Кандидатстване, подготовка и явяване на изпит зa сертификат PMP

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Пламен, като споделите публикацията му чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha