Михаил Петров, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“

В съвременния свят, точно тук и сега, се случва и развива една от най-глобалните революции някога, а именно информационната. Нуждата от знания и умения е критична за всяко общество, както водата и храната за живия организъм. Създалият се информационен комплекс води след себе си доволно голямо количество нови технологии, напиращи да влязат в нашия живот. Те, разбира се, имат нужда от компетентност, която да го обслужва и развива, и именно тук се намесват специалистите по информационни технологии. Предприемайки пътя в тази кариера, човек започва едно голямо приключение.

Казвам се Михаил Петров, на 19 години, по настоящем обогатявам своето съзнание с термини от информационния свят във ФМИ към ПУ „Паисий Хилендарски“ в специалност „Информатика“, първи курс. Материята, научена в аудиторията, успешно се прилага в лични проекти, както реални, така и имагинерни, с идеята в много скоро време те да обслужват интересите на работодател или на самия мен.

Информационният свят е като автомобил – когато си обикновен потребител, просто летиш по магистралата на информацията с усмивка на лицето, но проявиш ли любопитство, тогава идва истинското удоволствие, защото под капака й се намира свят на възможности. Склонен съм да вярвам, че всички любители на информационните технологии вече сме проявили необходимото любопитство.

Да се реализираш в определена технология е добро решене, но да го направиш в няколко, е още по-добре. Вълнувам се както от корпоративно насочени приложения, така и от мобилно потребителските. В себе си виждам лидерски качества, поради това бих избрал позицията на мениджър проекти, защото тя ти дава пълен контрол над информационния процес, започвайки от бялата дъска и завършвайки с готовия продукт.

Пътят до тази позиция изисква най-вече опит и доказане на професионалните качества, солидна информационна основа и разбиране на абстрактните, чисто концептуални идеи на материята.
Действията, които ще бъдат предприети, включват завършване на висшето образование и реализирането на достатъчно големи проекти, които носят необходимия технически опит. Участието в семинари и конкурси с цел доказване на личностни умения в бранша, като така също ще удостоверя документарно възможностите си.

Като цяло е необходимо да познавам и успявам да реализирам проекти с някои от най-известните засега технологии, но да не забрявам и потенциалните, нови такива, свързани с мобилни комуникации и операционни системи, както и възможността за сертифициране по програмите на Microsoft, Cisco и други.
Основната цел за в бъдеще е достигане до частната иницатива и развиването на собствена компания, като с това планирам да постигна на 120% идеите си.

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Михаил, като споделите публикацията му чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha