Ервин Дренчев, Технически университет – София

Казвам се Ервин Дренчев, от с. Абланица, общ. Хаджидимово, обл. Благоевград. Студент съм първи курс в Технически университет – София, специалност „Телекомуникации“. В момента изучавам дисциплините Програмиране, Математика, Физика, Химия, Икономика и Основи на инженерното проектиране. По програмиране учим С. В училище съм учил само HTML и нямах възможност да се докосна достатъчно близо до програмирането. Затова през свободното си време реших да се занимавам с PHP съвсем на начинаещо ниво. От този момент ми изникнаха толкова много въпроси, на които никой не можеше да ми даде отговор, но въпреки това отидох на областен кръг на олимпиадата по ИТ в гр. Благоевград. През изминалото лято реших да започна да изучавам С, защото това учим в момента в университета. Знаех, че само два-три месеца няма да са напълно достатъчни за изучаването му, затова реших да се подготвя колкото мога повече предварително.

След като завърша, смятам да се реализирам в някои от мобилните оператори или пък някъде другаде в същата област. Смятам да работя в областта на мрежовите технологии: Network Security, Wireless или нещо от тоя сорт, но никога не се знае. Избрах точно тоя път, защото ми е интересно как се осъществява връзка между различните устройства, как могат да си комуникират помежду си и, естествено, как тази връзка може да бъде защитена.

Всичко това мисля да го постигна с много труд и усилия. Едно от най-важните неща в момента е да изкарам хубави оценки в университета. През лятото смятам да си намеря работа в някоя фирма, където да поддържам компютрите, периферията към тях дори и вътрешната мрежа. В свободното си време през лятото ще се занимавам със собствени проекти по програмиране на С. В началото на втори курс мисля да запиша обучение на Cisco към ТУ – София.

Зная, че в момента съм почти на нула със знанията, които ми трябват за да се реализирам в тази сфера, но смятам, че най-вече с постоянство и труд ще успея да го постигна.

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Ервин, като споделите публикацията му чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha