Божидар Петков, Технически университет – София

Казвам се Божидар Петков Петков и съм студент трети курс в Технически Университет – София. В момента съм част от факултета по Телекомуникации. Учил съм 5 години в Технологическо Училище Електронни Системи към ТУ-София, специалност „Компютърни мрежи“. В училището имаме локална Cisco академия, в която изкарах четирите курса на CCNA Exploration.

От януари 2010 работех 1 година за фирма „Новател“, като младши специалист по компютърни мрежи. Там за първи път успях да приложа знанията си, придобити в училище и от локалната академия на Cisco. От Февруари 2011 досега съм член на екипа за компютърни мрежи на фирма HP. Това беше голяма крачка за мен. Научавам всеки ден по нещо ново от IT oбластта и по тясно свързано с компютърните мрежи и технологии. От постъпването ми в HP забелязах необходимостта да съм в крак с най-модерните мрежови технологии, да имам повече знания и умения.

Когато завърша, желая да продължа да се развивам в областта на мрежовите технологии, за което се изисква доста опит, които ще натрупам в моментното ми работно място. Сега съм младши специалист и желая да премина на длъжност старши специалист по поддържане на компютърни мрежи. Едно от изискванията, за да се случи това, е Cisco CCNA, сертификат, който желая да изкарам в близкото бъдеще. Следващата стъпка в моето развитие ще бъде да продължа да се развивам в областта на компютърните мрежи, изкарвайки Cisco CCNР. Надявам се да стана добър специалист в областта на Routing & Switching. Избрал съм да се развивам в тази област преди 8 години и давам всичко от себе си да следвам своя избор.

Планът ми за развитие включва изкарване на Cisco CCNA. След него ще продължа към следващото ниво на Cisco сертификацията, именно Cisco CCNР, започвайки с Routing, Troubleshoot и накрая Switching частта. Когато зад гърба си имам тези сертификати, много по-лесно и успешно ще мога да продължа своя кариерен път в сегашната ми месторабота или дори чужбина.

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Божидар, като споделите публикацията му чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha