Атанас Михайлов, УНИБИТ

Казвам се Атанас Богданов Михайлов, от с. Горна Малина, Софийска област. Студент съм в първи курс на Университета по библиотекознание и информационни технологии – специалност „Информационна сигурност”. Завършил съм 23 СОУ – София с разширено изучаване на „Информационни технологии” и английски. Знанията в средното училище са само една малка стъпка в тази насока. Затова реших да ги допълвам в същата област и съм много щастлив, че записах специалност, която я няма в друг университет. Информационната сигурност и защитата на данните са сравнително нови насоки, които все повече навлизат в по-крупния бизнес, банковото дело, комуникациите и др., а не само в държавните учреждения.

За да работя в областта на ИТ, е необходимо да имам опит. Нямам такъв, защото от училище ме приеха студент. Но смятам, че човек, за да се реализира в дадена област, трябва да премине през нивата на йерархичната стълбица. Бих бил доволен, ако успея да започна някаква работа, макар и на първо време операторска, за да започна да навлизам постепенно в информационните технологиии и в сигурността на информацията като практика. И ако човек е съвестен и отговорен, мисля, че постепенно израстването в работата ще става с натрупването на опита и оценяването от работодателите му.

За осигуряването на висока степен на сигурност и защита на информацията се изискват доста знания, умения и опит. Мисля, че в университета ще получа необходимите знания, защото програмата за специалността е доста натоварена, но необходима. За уменията и опита ще ми трябват време, упорит труд и късмет. Курсовете са много полезно допълнение към университета, но са свързани със средства. Ако ги имам, с удоволствие бих записал няколко допълнителни курса, които биха ми били полезни. Надявам се да намеря работа или стаж в тази област едновременно с обучението ми.
Смятам, че много полезен би ми бил курса CompTIA Security+, защото ще ми даде познания точно в областта, в която съм избрал да се обучавам.

Популярността е един от критериите за оценка на публикациите. Подкрепете Атанас, като споделите публикацията му чрез бутоните за социални медии, разположени непосредствено под заглавието.

Интересувате се от темата? Пишете ни!

    Бързо запитване

    Вашите имена *

    Вашият Email *

    Вашето съобщение *

    captcha